Má Warcraft problémy?

Adaptace herních titulů to mají těžké. Většina dosavadních filmů nedopadla moc dobře a o kvalitách Warcraftu už se taky začíná pochybovat.

Snímky podle profláklých herních pecek mají ve filmovém průmyslu složitou pozici. Fanoušci videoher očekávají co nejvěrnější podobu a filmová studia se do těchto projektů vrhají s vidinou úspěchu ze strany kritiky i tržeb. Tyto představy se v drtivé většině případů nenaplní a výsledkem je, že se na tento druh snímků kouká skrz prsty. Jako příklad postačí adaptace střílečky Max Payne, popřípadě série Hitman, jejíž první adaptace dopadla příšerně a letošní pokus o napravení reputace nedopadl o moc lépe.

Warcraft Movie King Llane Wrynn HD Wallpaper

S nedůvěrou ze strany studia se začíná potýkat i nejznámější značka herního světa Warcraft. Menší ochutnávka z traileru byla promítána na letošním Comic-Conu a reakce byly pozitivní. Film je ještě pořád v postprodukci a premiéra v České republice je stanovena až na 9. června příštího roku. Každopádně Universal se i přes veškeré ohlasy obává, aby se z této adaptace nestal jenom další z mnoha průšvihů. Za momentální strach z neúspěchu může z části i to, že například pokračování Pacific Rim 2 bylo odloženo na neurčito, takže Universal si momentálně asi není jistý ničím a odnáší to právě Warcraft. Na jednu stranu může být ošemetné se podepsat pod vyprávění založené na zabíjení nestvůr a plnění různorodých úkolů. Na straně druhé, svět Warcraftu má propracovaný svět, který nabízí spoustu materiálu na zpracování. Navíc množství fanoušků je obrovské. Z tohoto pohledu jsou obavy studia tak trochu iracionální.

Celou situaci uklidnil samotný režisér Duncan Jones, který se na svém Twitteru podělil o menší obavy z toho, že Warcraft má stejný termín premiéry jako další Jurský svět, ale i tak by si z toho neměl nikdo dělat příliš velkou hlavu, protože dělají všechno co můžou, aby byl film co nejlepší.

Je tedy otázkou, zda se obavy studia potvrdí, nebo bude z Warcraftu hit.