Český trailer #1: Our Brand Is Crisis (2015) – Velký návrat Sandry Bullock?

Svérázná Sandra Bullock jakožto bravurní stratég, cynik a manažer. Jak jí bude slušet role, kde bude soupeřit s nekompromisní opozicí a se sebou samotnou?

Warner Bros. Pictures odhalil první plakát a trailer pro nové politické drama od režiséra Davida Gordana Greena (George Washington, Travička zelená), ve kterém se znovu objeví držitelka Ceny Akademie a dvou Zlatých Glóbů Sandra Bullock. Vedle ní spatříme Billa Boba Thorntona (Fargo, Soudce). Dále si ve filmu zahraje i Zoe Kazan (Ruby Sparks).

Scénář napsal Peter Straughan (Jeden musí z kola ven), jehož inspirací se stal stejnojmenný dokument nastiňující americké politické kampaně a jejich taktiky, které se používaly v prezidentských volbách probíhajících v Bolívii roku 2002.

our-brand-is-crisis

V Bolívii probíhají prezidentské volby. Jeden z kandidátů na pozici prezidenta si nevede nejlépe (podle průzkumu veřejného mínění). Požádá o pomoc americký manažerský tým pod vedením Jane (Sandra Bullock). Jane je svérázná žena, skvělým stratégem a je známá pod jménem „Calamity Jane“. Na druhé straně je tu postarší muž, o kterém si kdekdo myslel, že je v důchodu, ovšem opak je pravdou. Pat Candy (Thornton) stojí v opozici.

Jane se nachází ve své osobní krizi, ale mimo to i v obrovské krizi národní úrovně. Drama, které odhaluje soupeření politiků a politických poradců, pro které nic není nepřekonatelné a výhra je jedinou věcí, na které jim záleží. Stane se Sandra Bullock jednou z těch dravých politických zrůd, nebo si zachová svůj cynický humor a lidu-milovnost v každé situaci?

Plánovaná premiéra filmu je stanovena na 30. října 2015 v USA.