Anne Hathaway o komedii Stážista

Kdo je typický stážista? Mladík s brýlemi na nose a s notýskem v ruce? Trošku stereotyp, nemyslíte? Co se stane, když se objeví muž v nejlepších letech svého života před mladou nadřízenou? Co o filmu řekla hlavní herečka Anne Hathaway?

Režisérka Nancy Meyers, která stojí za zrodem filmů, jako jsou Prázdniny nebo Lepší pozdě nežli později, vsadila na nejlepší z nejlepších! V hlavních rolích se totiž ukážou hned dvě hollywoodské hvězdy. Jednou z nich je Anne Hathaway (Oskarové ocenění za vedlejší roli ve filmu Bídníci) a po jejím boku v hlavní roli Robert De Niro (Dvojnásobný držitel Oscara, čtyř dalších Oscarových nominací a laureát Zlatého Globu).

2B11B5B200000578-0-Coming_soon_The_Intern_will_be_released_on_September_25-m-84_1438618270814

O co půjde? O 70ti letého vdovce Bena Whittakera (Robert De Niro), který se nechce smířit se svým věkem a s vidinou toho, že má v následujících letech prožít poklidný důchodový věk. Dlouho neotálí a chytne se příležitosti, která mu téměř spadla do klíma. Nicméně, nic není vyhráno. Čeká ho přijímací pohovor u zakladatelky módního webu Jules Ostinové (Anne Hathaway), která je zpočátku jako ledová královna. Ben se stane vedoucím stážistou módního webu a později i pravou rukou a nejlepším přítelem samotné Junes. Stane se z Roberta De Nira úspěšný stážista? Jak zvládne vedoucí pozici mladá žena po boku muže, oplývajícího životními zkušenostmi?

Anne Hathaway uvedla v rozhovoru s Marie Claire, že do scénáře se zamilovala na první pohled. Také prozradila, že její nejoblíbenější scéna byla ta se zvracením. Ačkoliv se to může divákům zdát nepravděpodobné, právě tahle scéna podle Anne byla nejvíce skutečnou, docílila většího filmového spádu a samotná Anne má na natáčení této scény nezapomenutelné vzpomínky.

Marie Claire se ptá taktéž na to, jaký má Anne názor na to, když žena buduje kariéru a otec zůstane v domácnosti místo ní. Anne odpoví: „Je to o právech a rovnosti. Pro mě znamená feminismus to, že každý dostane stejné právo sedět u společného stolu.“

Snímek má premiéru v kinech od 22. října 2015.