10 nejlepších trailerů září

Září má rád málokdo. Začíná se chodit do školy, ochlazuje se a šedá rutina každodenního života ubíjí životní energii. Naštěstí tu máme opět přehled deseti těch nejzajímavějších trailerů, v jejímž čele stojí opět (pod)zimní nabídka oscarových hitů.

1) Zmrtvýchvstání Revenant (Official Trailer)

Co k tomu říct? Alejandro González Iñárritu spolu s Emmanuelem Lubezkim zase strkají všechny do kapsy svým urputným znázorněním o pomstě. DiCaprio s Hardym se postarají o herecký koncert, zbytek vypadá velice drsně, špinavě a fatálně ve všech ohledech. Kus poctivé filmařiny.

 V českých kinech: 14.1. 2016

 2) Hardcore (Official TIFF Trailer)  

Film, o kterém se nic nevědělo, najednou sestoupil z nebes a zajistil všem pařanům a geekům ukončené čekání na vysněný produkt. Vlhký sen gamerů se jmenuje Hardcore a bude se jednat o první film natočený kompletně z první osoby. V ukázce vidíme nejenom spousty nápadů a tvrdé eRkové akce, ale i významný vliv her jako Half-Life, Deus Ex či filmů jako Crank. Bude to guilty pleasure jízda!

 V českých kinech: –

3) Most špiónů (Official Trailer 2)

Steven Spielberg má co napravovat. Jeho status nejlepšího režiséra se poměrně výrazně otřásl po průměrném Válečnému koňovi nebo Lincolnovi. Most špiónů ovšem přináší jak atraktivní zápletku, tak i držáka Toma Hankse a kouzelnou retro atmosféru. Druhý trailer dupe na plyn a ukazuje, že Most špiónů má co nabídnout a pokud se vyloženě nerozesype dramaturgie, mělo by jít o Spielbergův návrat mezi špičkové tvůrce. Hlavním tahounem je překvapivě nikoliv John Williams, ale Thomas Newman.

 V českých kinech: 3.12. 2015

4) Muž na laně (Official IMAX Trailer)

Robert Zemeckis konečně dostal rozum a vykašlal se na průměrné performance capture animáky. Let s Denzelem Washingtonem byl velkým návratem a Muž na laně je jen důkazem, že režisér je při chuti zase vyprávět velké příběhy o velkých osobnostech. IMAX trailer samozřejmě ukazuje krásné záběry, ale pokud nebude vyprávěn účelný dramatický příběh, nic z toho nemá smysl. A první recenze ukazují, že to smysl má. Z tohoto traileru jsme se dozvěděli, že půjde i trochu o heist, což jednoznačně kvitujeme.

 V českých kinech: 8.10. 2015

5) Steve Jobs (Official Trailer 2)

Tahle ukázka má skvělé tempo a jasně ukazuje, v čem bude film ozvláštňující. Stejně jako u Social Network půjde o mozaiku několika důležitých událostí, na kterých se ukáže myšlení prominentní osobnosti a k tomu dopomůže nejen silná režisérská ruka, ale také ruka střihače a hudebního skladatele. Michael Fassbender jako vždy stoprocentní ve všech polohách.

 V českých kinech: 12.11. 2015

6) V srdci moře (Movie Trailer)

Pokud se jedná o film inspirovaný skutečnými událostmi, marně najdete ideálnějšího tvůrce nežli Rona Howarda. Jeho filmy vždy perfektně zrekonstruují danou událost a ještě ji zdůrazní patřičnými filmařskými prostředky. Z traileru na jeho další oscarové želízko jde cítit, že ani tady to nebude jinak. Dvěma slovy: efektní drama.

 V českých kinech: 3.12. 2015

7) Creed (Official Trailer 2)

Jedno se Sylvesteru Stallonovi uznat musí – umí pracovat s nostalgií. Ukázal to v novém Rockym, v novém Rambovi a k dokonalosti svůj cit dovedl u Expendables. Na řadě je tak Creed – spin-off odehrávající se v univerzu Rockyho. Trailer sází evidentně na staré známé výjevy a obrazy z minulosti a samozřejmě na tunu dalších mouder a katarzí vedoucí k vytouženému cíli. Tradiční v tom nejllepším slova smyslu. Michael B. Jordan se ukazuje jako výborná volba.

 V českých kinech: 17.12. 2015

8) Kniha džunglí (Official Teaser Trailer)

Studio Disney se chytá dalšího stabilního stébla a připravuje na další rok velkolepé dobrodružství podle legendární knížky. Trailer je naplněn až po strop atrakcemi a ukazuje, že na velkém plátně se bude na co dívat. Pokud se vám líbí Pí a jeho život, tento film bude pro vás povinností. Zatím se jedná pouze o teaser, velké věci ještě přijdou.

 V českých kinech: 21.4. 2016

9) Demolition (Official Trailer)

Pokud v nějakém filmu hraje Jake Gyllenhaal, znamená to kvalitu. Ať už se jedná o jakýkoliv žánr a jakéhokoliv režiséra, vždy to bude znamenat nadprůměrný film. Trailer na Demolition začíná skvěle a v průběhu se z něj stane typické hledání sebe sama po ztrátě důležitého člověka. V tomto filmu se však tohle hledání uskuteční netypickými prostředky. Těšíme se a jsme zvědaví, jestli tento nenápadný film promluví i do souboje o nějaké ceny.

 V českých kinech: –

10) Beasts of No Nation (Main Trailer)

Netflix roste s každým rokem a tento ambiciózní projekt to jen dokazuje. Cary Fukunaga, režisér Jany Eyerové a hlavní mozek Temného případu ukazuje, že se výzev nebojí a zkouší další zářez – válečné drama ukazující využívání dětí v ozbrojených konfliktech v afrických zemích. Traileru jasně kralují dvě věci – hudba a charismatický Idris Elba. 16. října bude film uveden ve vybraných kinech a posléze přímo na stanici Netflix.

V českých kinech: –

Je znát, že Oscar se blíží. Nejinak tomu bude i v říjnu, kde se pravděpodobně dočkáme i nějakého dalšího traileru na nového Bonda a poslední Hunger Games. Stále častěji se mluví o plnohodnotném traileru k Warcraftu nebo další ukázce Star Wars. Dočkáme se? Na který trailer se těšíte?