10 nejlepších trailerů srpna

Červencové hody byly výjimečné a tak bylo jasné, že srpnová nadílka bude podstatně slabší. A byla. Nicméně konečně jsme se dočkali proklamovaného Deadpoola nebo první ukázky na Osm hrozných. Srpnové trailery byly spíše ve znamení menších filmů a oscarovek, které mají řemeslně velmi dobře odvedené ukázky, ale jako celek mohou pouze mile překvapit. Tak hurá do bilance!

1) Deadpool (Red Band Trailer)

Comic-noc panel pořádně navnadil a trailer v plné kvalitě ukazuje, že Deadpoola se ujali ti správní lidé. Lidé, kteří chápou podstatu postavy, mají smysl pro humor a nebojí se nekorektních scén. To vše trailer ukazuje ve vrchovaté míře (PG-13 trailer je o tři levely níž) a dává zapomenout na Reynoldsův předchozí komiksový pokus u Green Lanterna. Deadpool by mohl být černým koněm začátku příštího roku. Fanouškovskou základnu má už teď obrovskou.

 V českých kinech: 11.2. 2016

2) Marťan (Official Trailer)

Scottovi nelze upřít jedno – ukázky má na každý jeho film neskutečně nabušené a ať už je kvalita výsledného filmu jakkoliv vratká (Prometheus, Exodus), kampaň před uvedením je vždy na jedničku. Marťan se může opřít o kvalitní předlohu, Matta Damona a dechberoucí vizuál. Trailer mistrně kombinuje drama s odlehčeným tónem a pokud scénář nebude vybočovat z kolejí zajetých knihou, čeká nás nenápadný velký podzimní film. Ridley Scott a sci-fi žánr je totiž ještě pořád událostí.

 V českých kinech: 1.10. 2015

3) Husí kůže (Official Trailer 2)

Příjemné překvapení. Film, o kterém se vlastně moc nevědělo, najednou navnadil skvělým trailerem a zařadil se mezi nejočekávanější říjnové fláky. Celá zápletka vypadá efektně, je zde spoustu triků a hlavně nenucený Jack Black, jehož hláška v supermarketu padá na velmi úrodnou půdu. Skvělá trailerová práce!

 V českých kinech: 15.10. 2015

4) Čarodějnice (Official Trailer)

Premiéru měla Čarodějnice už v lednu a mohli jste ji vidět i na karlovarském festivalu. Trailer se právě o festivalové ohlasy opírá a společně s rytmicky dobře nasekanými scénami vytváří z filmu jakousi hororovou událost letošního roku. Ohlasy z promítání jsou velice dobré a je vidět, že Čarodějnice bude spíše stavět na atmosféře a znepokojujících obrazech a symbolice než na prvoplánových lekačkách.

  V českých kinech: –

5) Victor Frankenstein (Official Trailer)

Frankenstein je látka, která byla, je a bude vždy poblíž zrealizování hollywoodskými studii. Tradiční příběh o monstru a jeho stvořiteli se letos dočká dalšího zářezu…a trailer vypadá velice slibně. Žádná velká hitparáda se zřejmě konat nebude, ale bavit bychom se mohli. Očividně o tohle tady půjde především – velké obludy, výbuchy a emoce. McAvoy táhne a Radcliffe jako poskok taky nevadí.

 V českých kinech: 26.11. 2015

6) Sicario (Welcome to Juarez Trailer)

Lehce přes minutu výživná ukázka, která vnadí na známé herecké tváře a za padnoucího hudebního podkresu ukazuje další zářez stále známějšího Denise Villneueva. Film již premiéru prodělal v Cannes a ohlasy jsou více než pozitivní.

 V českých kinech: 29.10. 2015

7) Osm hrozných (Official Teaser Trailer)

Tak trochu ve stínu Star Wars se prezentuje nový prosincový Tarantino, který táhne starými známými tvářemi a klasickou westernovou atmosférou. Vypadá to na fajn konverzačku, jež bude postupem času příjemně gradovat až do nečekaného finále. Fanoušci už teď přirovnávají film ke crossoveru mezi Gaunery a Djangem. Táhnout má i unikátní 70mm formát nebo soundtrack v podání legendárního Ennia Morriconeho.

 V českých kinech: 7.1. 2016

8) Mládí (Official Trailer)

Sorrentino evidentně nemá dost a prahne po dalším zlatém plešounovi. Jeho Velká nádhera vzbudila ovace a chystá se společně s Michaelem Cainem a Harvey Keitelem o to samé v Mládí. Už z traileru je patrné, že velkým tématem bude stárnutí, umění a bilancování nad svým osobním i kariérním životem. Zdá se, že tato témata budou i poměrně dosti odlehčená, takže tón celého traileru připomíná spíše práci Woodyho Allena. Krásná kamera, přesná režie a herecký um však stoprocentně Sorrentinovi tu nominaci na Oscara zaručí.

 V českých kinech: 8.10. 2015

9) Burnt (Trailer)

Bradley Cooper chce Oscara! V posledních třech letech byl tento herec vždy nominován a letos se v podzimní sezóně opět ukáže v celé své kráse. Burnt vypráví příběh o ambiciózním kuchaři, který chce otevřít nejlepší restauraci na světě. A samozřejmě tomu obětuje vše. Ukázka má svižné tempo, zvukově je zajímavá a při výjevech z kuchyně se vám začnou sbíhat sliny podobně jako při sledování pár let starého Šéfa. Cooper je ve své roli opět přesný a pokus zde nominaci nedostane, za Joy ho už určitě nemine.

 V českých kinech: 22.10. 2015

10) Trumbo (Official Trailer)

Dalton Trumbo byl scenárista klasického Hollywoodu a vytvořil snímky jako Spartakus, Prázdniny v Římě nebo Motýlek. Zároveň to byla i kontroverzní osobnost, která se dostala do křížku s protikomunistickou americkou společností kvůli jeho otevřeným levicovým názorům. Trailer vypadá řemeslně ukázkově – příběh, kostýmy, hudba, kamera a one-man show Bryana Cransona. Sakra, i ten John Goodman jakožto hlavoun hollywoodského studia nesmí chybět. Čili naleštěný oscarový kalkul, který posbírá půltuctu ocenění.

  V českých kinech: –

Slíbených trailerů na podzimní blockbustery pro mladé jsme se v srpnu nedočkali, takže září už je jasné. Dále se šušká o traileru anebo alespoň teaseru na očekávaný Warcraft nebo další ukázka na Spectre či nové Star Wars. Očekávat můžeme i další nálož oscarových filmů. Takže zase za měsíc.