Víkendové tržby: Slabý nástup Hitmana a Sinister 2

Prvenství tradičním žebříčku výdělků z amerických kin obhájili rappeři z filmu Straight Outta Compton.

Oproti minulému týdnu se toho moc nezměnilo. První dvě místa zůstala stejná – snímek Straight Outta Compton, mapující nelehké začátky slavné hip hopové kapely N.W.A., celkem snadno obhájil prvenství s pouhým 55,5% propadem. Do kasičky studia Universal připlulo dalších 26,7 milionů dolarů a české diváky může těšit fakt, že se mladý Ice Cube a spol. dostanou v září i do tuzemských kin.

Stříbro opět bere Tom Cruise, který v Mission: Impossible – Rogue Nation dokazuje, že ještě rozhodně nepatří do starého železa a s celkovými výdělky kolem půlmiliardy dolarů za čtyři týdny v kinech si říká o další pokračování. Národ grázlů je sice po komerční stránce prozatím nejslabším dílem série (díky cenové inflaci lístků se řadí i za Abramsovu trojku), ale film rozhodně podržely nadšené ohlasy fanoušků i recenzentů.

Sinister-Bar-640-2
Pokračování hororu Sinister nevstoupilo do amerických kin nijak zvlášť povedeně. V roce 2012 otevřel první díl za téměř dvojnásobek.

Radost ovšem nepřevládá ve studiu Focus. Jejich producenti v právě uplynulém víkendu poslali do kin dvojku hororového Sinistera a výdělky mohly být rozhodně lepší. Otvírák za 10 a půl mega je opravdu slabota, ale nejde o tak velký průser jako u dalšího nováčka v žebříčku – Hitmana. Restart této videoherní adaptace nikoho vlastně ani nezajímal a tak se nemůžeme divit, že si tento plešatý agent vydělal pouhých 8,2 milionů, čímž zapadl na nelichotivé čtvrté místo. Neslavně tento snímek hodnotí také uživatelé Rotten Tomatoes – jenom 9 % pozitivních recenzí a na IMDb má Hitman 5,9 bodů z 10.

Na pátou pozici klesla retro-špionská taškařice Krycí jméno U.N.C.L.E. (7,4 milionů za minulý týden, 52 milionů celosvětově) následovaná další novinkou American Ultra. Tato komedie s Kristen Stewart a Jessem Eisenbergem otevřela za bídných 5,5 milionů a podle ohlasů se jedná o průměrnou letní blbost pro fanoušky Zombielandu nebo Zahulíme, uvidíme.

1330275587585908880
Jesse Eisenberg a Kristen Stewart ve filmu American Ultra

Sedmé až desáté místo okupují staří známí – chválený Dárek Joela Edgertona skončil sedmý a připsal si na konto dalších 4,3 milionů (33 milionů celkově), osmou příčku obsadil sympatický Ant-Man s 4,1 miliony (361 milionů celkově), devátí Mimoni vydělali 3,7 mega a do celosvětové miliardy jim chybí necelých 11 míčů. Na desátém místě se usadila zatracovaná Fantastická čtyřka se směšnými 3,6 miliony a ještě směšnějšími 130 miliony ze všech světových kin.

A co čeká americká kina příští týden? Letní sezonu uzavře akční drama No Escape s Piercem Brosnanem a Owenem Wilsonem a o své místo na slunci se popere i Zac Efron jakožto ambiciózní DJ ve filmu We Are Your Friends.