Trailer #1: By the Sea (2015) – U moře s krizí

Jak dopadli Mr. And Mrs. Smith? Citově vyprahli, trochu zestárli a jsou unaveni svým nešťastným životem. Scénář Angeliny Jolie a jeden z jejích dalších režijních počinů.

Postavy vám snad mohou navozovat myšlenku, že takhle Mr. and Mrs. Smith dopadli po pár letech, ale kupodivu o ně nejde. Děj filmu se odehrává v 70. letech, kdy americký spisovatel Roland (Brad Pitt) a jeho žena Vanessa (Angelina Jolie) přijíždí na malebné přímořské letovisko ve Francii. Jejich manželství ovšem prožívá krizi a citově je prakticky vyprahlé. Jak tráví čas s lidmi, které zde potkávají – s novomanželi Leou (Mélanie Laurent) a Francoisem (Melvil Poupaud) a zvláště pak i s majitelem baru Michelem a vlastníkem hotelu Patricem – dvojice se začne sama sobě opět otevírat a řešit otázky ve svých životech.

By the Sea

Angelina Jolie popsala svůj film jako příběh vykolejené lásky a následné cesty vedoucí k jejímu oživení. Film se inspiroval evropskou kinematografií 60. a 70. let. To mělo být podpořeno i kamerou Christiana Bergera, který se podílel na filmu Bílá stuha.

„By the sea“ bude u nás v kinech od 19. 11. 2015.