Trailer na trailer: Deadpool (2016) – Sebeuvědomělý superhrdina

Produkce Deadpoola nám už celkem dlouho dokazuje, že od jejich reklamní kampaně můžeme čekat vše, jen ne obyčejnou hollywoodskou šeď. V nové upoutávce sám červený žoldák navnazuje na první trailer, který by měl spatřit světlo světa během dnešního dne.

Trailer, který máme napjatě očekávat, se sice na internet už dostal v podobě uniklých záběrů z Comic-Conu, ovšem v nevalné kvalitě. Navíc rychle po jeho uniknutí následovala vlna stahování upoutávky, která zabránila v dalším šíření a sledování. U Foxů potom chvilku chladli a na trailer v plné kvalitě nás nechali čekat takřka měsíc (na rozdíl od DC).

Vtipný teaser na nadcházející trailer nám ale hlavně dokazuje, že by si Deadpool mohl být ve filmu opravdu vědom toho, že je ve filmu. Snímek by se tak svým pojetím mohl značně přiblížit komiksové předloze i videoherní adaptaci, ve kterých si je hlavní hrdina své pozice mimo normální realitu vážně vědom a patřičně ji využívá. Foxové tak riskantně sázejí na sebeuvědomělý komiksový film. Společně s ratingem R (bez doprovodu mohou na Deadpoola jít pouze osoby nad 17 let) se z vysněného projektu Ryana Reynoldse stává něco, co může všem studiím dokázat, že jednou za čas se zariskovat vyplatí.

Deadpool má premiéru 12. února 2016. V hlavních rolích se představí Ryan Reynolds, T.J. Miller, Gina Carano, Brianna Hildebrand, Ed Skrein a další. Scénář Rhetta Reese a Paula Wernicka (Zombieland) režíruje jako svůj celovečerní debut Tim Miller.