TOP 5 filmů o nesmrtelnosti

Filmů, ve kterých se nějakým způsobem jedná o nesmrtelnost, nebo o ni hlavní postavy alespoň usilují, je dost. Vybral jsem svých TOP 5 filmů s touto tématikou.

5. Interview s upírem (1994)

Hvězdně obsazený snímek o dvojici upírů (Tom Cruise a Brad Pitt), společně prožívající věčný život, který ale není tak lákavý, jak by se na první pohled mohlo zdát. Skvělá práce se světlem a maskami. K tomu jako bonus skvěle hrající, tehdy začínající hvězda Kirsten Dunst.

LestatandLouis-1

4. Drákula (1992)

Filmová adaptace knihy Brama Stokera, kterou si vzal do rukou Francis Ford Coppola a zpracoval jí způsobem, který mu přinesl rovnou tři oscary. Pravděpodobně nejznámější role Garyho Oldmana, který roli rozpolceného Drákuly zahrál famózně. Kromě Oldmana si ve filmu zahrál ještě mladý Keanu Reeves, Anthony Hopkins a půvabná Winona Ryder.

dracula03

3) Smrt jí sluší (1992)

Černá komedie, zesměšňující sen o věčném mládí modelek a hereček, které jsou schopny udělat cokoli, aby i po padesátce vypadaly jako ve svých nejlepších letech. Netradiční role drsňáka Bruce Willise, kterého ale převyšovala výborná dvojice Meryl Streep a Goldie Hawn. Ve filmografii Roberta Zemeckise je to sice slabší kousek, ale i ten dokázal vyhrát oscara za brilantní vizuální efekty.

Death_Becomes_Her_Backdrop

2. Mumie (1999)

Klasika, která prostě nesmí chybět. Město mrtvých Hamunaptra a velekněz Imhotep, který je probuzen z mrtvých a jako chodící mumie pomalu získává zpět svou životní sílu, aby mohl oživit svou věčnou lásku. Skvělí herci, nezapomenutelné hlášky a především skvělé vizuální efekty jsou zárukou toho, že tenhle film nestárne. O pár let později se dočkal dalších pokračování.

cd146cd2503542963bf85594a26ec3e2

1. Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989)

Asi nejlepší z celé Jonesovy série a zároveň díl, zabývající se hledáním Svatého grálu, který dokáže zajistit věčný život. Harrison Ford ve své ikonické roli tentokrát společně se Seanem Connerym v roli Indyho otce, který celému filmu dodává šťávu.

340855-indiana-jones-and-the-last-crusadeDalší film, který se bude zabývat nesmrtelností zase trochu z jiného úhlu pohledu je snímek Nesmrtelný, který má premiéru 6. srpna. Miliardář Damian Hale pomalu umírá a aby nepřišel o svoje těžce vybudované impérium rozhodne se vyměnit svoje rozpadající se tělo za mladší model s tváří Ryana Reynoldse.