The Devil in the White City: Vrah DiCaprio za dohledu Scorseseho

Podle Deadline studio Paramount Pictures zakoupilo práva na román od Erika Larsona a plánuje co nejdříve tuto knihu převést na plátna kin. Dočkáme se tak dalšího počinu jedné z nejslavnějších současných tvůrčích dvojic v Hollywoodu.

Půjde již o šestý společný projekt DiCapria a Scorseseho, o scénář se postará nominant na Oscara – Billy Ray (Kapitán Phillips).

Román The Devil in the White City byl vydaný v roce 2003 a sleduje příběh řádění vraha H. Holmese (tenhle rozhodně nebude narozdíl od známějšího jmenovce klaďas), který má reálný základ. Ten své oběti lákal do magického lunaparku Chicago World’s Fair, přezdívaného White City. A několikanásobný aspirant na Oscara DiCaprio ztvární právě Holmese .

Poslední společný snímek této velice produktivní dvojice byl natočený v roce 2013 a jednalo se o Vlka z Wall Street. DiCaprio dorazí společně s Tomem Hardym  za chvíli do kin se snímkem The Revanant (25.12.), jehož zrežíroval tvůrce Birdmana – Alejandro González Iñárritu. Scorceseho poslední projekt Silence zatím nemá datum premiéry.