James Wan jako producent Mortal Kombat

Hororový guru z Malajsie James Wan byl oznámen jako jeden z hlavních producentů připravovaného remaku akční bojové klasiky – Mortal Kombat.

Mortal Kombat rozhodně nepatří mezi neznámé filmové značky. Ano, můžete si o této trochu až béčkové akční řežbě myslet cokoliv, ale minimálně první celovečerní film z roku 1995 (režie Paul W.S. Anderson) byla poměrně výživná žánrová podívaná. Dvojka byla regulérní průser hraničící s trapností a renomé si série nezachránila ani následným seriálem z roku 1998.

Mortal-Kombat
Mortal Kombat z roku 1995

Se slavnou videoherní značkou to vypadalo všelijak, ale v roce 2010 byl natočen krátkometrážní snímek Mortal Kombat: Rebirth, následující solidním webseriálem Mortal Kombat: Legacy, což ponouklo studio Warner bros., aby  přišla řada na nový celovečerní film. Ten měl režírovat původně Kevin Tancharoen (tvůrce Rebirth a Legacy), ale z této spolupráce nakonec sešlo.

James Wan
James Wan

Nejdůležitější informací je však producentský dohled Jamese Wana (Saw, Insidious, V zajetí démonů, Rychle a zběsile 7), který si našel místo ve svém přeplněném diáři (natáčení V zajetí démonů 2 a přípravy na komiksovém Aquamanovi) a jeho účast novému Mortal Kombatu rozhodně pomůže.

Ještě není jisté, kdo se ujme režisérského postu, ale scénář již sepisují Oren Uziel (22 Jump Street) a Dave Callaham (nová Godzilla a první Postradatelní). Zákulisní drby naznačují, že se máme těšit na příběh mužského hlavního hrdiny, který bude vybrán do interdimenzionálního (ať už to znamená cokoliv) turnaje v bojovém umění, ve kterém si začne pomalu uvědomovat svoji výjimečnost. No, nezní to nijak zvlášť originálně, ale myslím si, že Mortal Kombat je jedním z těch filmů devadesátých let, který si kvalitní remake rozhodně zaslouží.