Hrozivý thriller Dárek pod pokličkou

Mysteriozních thrillerů není nikdy dost, a tak fanoušci zajisté uvítají nový přírůstek do tohoto žánru. Pojďme si tento film trochu rozebrat.

Děj se zaměřuje na poklidný manželský pár, Simona (Jason Bateman) a Robyn (Rebeca Hall), který zažije až moc velké dobrodružství po setkání Simonova známého ze střední – Gorda (Joel Edgerton). Ten jim začne více než pravidelně vstupovat do života a narušuje manželskou rovnováhu různými dary a podivným chováním. Díky Gordovu jednání začnou na povrch vyplouvat tajemství, která Simon před svou partnerkou ututlával. Robyn se o svém manželovi dozvídá věci, které měly být ukryté hodně hluboko.

O režii a scénář se postaral Joel Edgerton, který se zhostil rovněž role Gorda. Pro australského rodáka je to režijní debut, co se celovečerních snímků týče. Častěji byl totiž před kamerou, než za ní. Diváci si ho mohou pamatovat například Z Exodus: Bohové a králové, Velkého Gatsbyho a především Warriora. Tam spolu s Tomem Hardym a Nickem Noltem vytvořil silný herecký triumvirát. V žánru sportovních snímků moc lepších kousků nenajdete. Joel Edgerton je skutečně všestranný, kromě režie a herectví přičuchnul také ke scénáristice. Z této pozice se může pyšnit spíše průměrnými, ale pořád vcelku dobře odvedenými díly – například je tvůrcem scénářů ke snímkům Felony nebo Za hranou.

Simona ztvárnil Jason Bateman, který má již poměrně profláklou tvář. Jméno si udělal díky seriálu Arrested Development. Hercův výkon v tomto seriálu zaujal nejen fanoušky, ale také kritiky. O tom svědčí fakt, že za roli Michaela dostal Zlatý glóbus. V poslední době se Bateman věnuje spíše komediím, většina lidí si ho pamatuje díky Šéfům na zabití.

Třetí hlavní postavou této napínavé podívané je Robyn, které podobu propůjčila Rebeca Hall. U herečky narozené v Londýně budete mít pocit, že jste ji již někde viděli, i když zatím moc známou není. A tomuto pocitu povědomé tváře se skutečně nelze divit. Herečka si zahrála v několika veřejnosti známých filmech. Robertovi Downeymu Jr. oblbovala hlavu v Iron Manovi 3, byla životní partnerkou Christianovi Baleovi v Dokonalém triku a se Scarlett Johansson bojovala o přízeň Chaviera Bardema ve vicky Chrisitna Barcelona (mimojiné nominovanáza tuto roli na Zlatý glóbus). Rebeca Hall čeká na snímek, který jí definitivně otevře cestu do nejvyššího patra Hollywoodu a kdo ví, třeba to bude právě Dárek.

Dárek v českých kinech můžete vidět od 20. 8. Troufnete si na takovou dramatickou jízdu?