Boba Fett se opozdí

Když George Lucas před pár lety prodal Lucasfilm Disneymu, byla otázka chvíle, kdy přijdou další Star Wars a s nimi všechny možné spin-offy. Pár se jich už natáčí, ale jeden z nich se objeví v kinech se značným zpožděním.

Řeč je o sólové štaci Boby Fetta, který se objeví ve filmu s pracovním názvem Star Wars: Anthology. Původně se však měl lovec odměn na stříbrných plátnech představit v roce 2017, a to pod taktovkou Joshe Tranka. Ten však z projektu odstoupil na konci produkce Fantastické čtyřky. Studio zatím shání nového režiséra, ale na to má dost času. Film by se měl totiž zpozdit o 3 roky. Přesto prezidentka Lucasfilmu, Kathleen Kennedy, ujišťuje, že příběh Boby Fetta stojí za to odvyprávět a nic nechtějí uspěchat.

fett-new-hope-boba-fett-killed-who-in-star-wars-this-explains-everything

No a kdo je vlastně Boba Fett? Tuto postavu jsme mohli vidět v originální trilogii a jako malého klona Janga Fetta v epizodě Klony útočí. Starší Fett tu byl zabit mistrem Windu. Mladší verze, Boba Fett, se rozhodl jít ve stopách svého skoro otce. V původní trilogii pracoval pro Jabbu Hutta, tlustého plaza, který vypsal odměnu na Hana Sola, jenž mu dlužil peníze. Fett Sola dopadne a předhodí Huttovi. Pro ty, co to čirou náhodou neviděli, to postačí.

Je otázkou, ve kterém časovém období se bude film odehrávat. Možná budeme Fetta sledovat v mezidobí Klonových válek a Nové naděje. Kdo ví? Určitě si ale rádi počkáme.