Batman se projede ve Ferrari

Christian Bale chce dalšího Oscara. Bude proto s Michalem Mannem zakládat automobilku Ferrari.

Životopisná dramata jsou v módě a bylo jen otázkou času, kdy se Hollywood chopí tak slavné osobnosti jakou byl Enzo Ferrari. Tento rodák z italské Modeny se narodil v roce 1898 a po úspěšné kariéře automobilového závodníka založil v roce 1929 společnost Scuderia Ferrari, která spadala až do roku 1939 pod stáj Alfa Romeo.

Jako samostatný mančaft na historickém poli motoristického sportu získala stáj Ferrari přes 5 000 vítězství. Film Michaela Manna (vynikající Nelítostný souboj, ale také letošní propadák Hacker) by se měl odehrávat v padesátých letech minulého století, tedy v době, kdy se z Enza Ferrariho a jeho společnosti začal pomalu stávat automobilový gigant.

Režisér Michael Mann sice letos pohořel s filmem Hacker, ale v jeho filmografii se vyskytují takové klenoty jako třeba Nelítostný souboj, Collateral, Poslední Mohykán nebo Ali.

Hlavní roli si zahraje Christian Bale, jehož star-power stále neuhasíná, a i když už od jednoho životopisného projektu utekl – měl ztvárnit Steva Jobse v nadcházejícím snímku Dannyho Boyla – tak si myslím, že zde by mělo všechno bez problémů klapnout. Bale už s Mannem spolupracoval na Veřejných nepřátelích a tenkrát z toho vzešla poměrně vydařená gangsterka.

Film Ferrari by se měl začít točit někdy v druhé polovině příštího roku.