6 kinotipů na září

Hurá do školních lavic… A do kin. V září si totiž odbude premiéru hned několik dozvuků letních blockbusterů. Na své si přijdou i vyznavači ambicioznějších projektů.

We Are Your Friends

Příběh o hledání vlastního stylu zasazený do světa elektronické hudby a hollywoodského nočního života, ve kterém ctižádostivý 23letý DJ Cole (Efron) tráví dny tím, že kuje pikle se svými přáteli z dětství, a po nocích pracuje na skladbě, se kterou udělá díru do světa. Všechno se ale změní v okamžiku, kdy se seznámí s charizmatickým, ale poněkud pošramoceným postarším DJ Jamesem (Bentley), který si ho vezme pod svá křídla. Věci se však zkomplikují, když se Cole zamiluje do Jamesovy mnohem mladší přítelkyně Sophie (Ratajkowski). S tím, jak zapovězený vztah nabývá na intenzitě a rozpadá se jeho přátelství s Jamesem, musí si Cole vybrat mezi láskou, loajalitou a budoucností, pro kterou je předurčen.

Premiéra: 3. 9. 2015 (Freeman Ent.) | Natěšenost 8/10

Kurýr: Restart

Profesionální kurýr Frank Martin se musí proti své vůli spojit s nájemnou vražedkyní Annou, aby dostali skupinu bezcitných ruských překupníků s lidmi. Našlapaný mix akce s úžasnou kung-fu řežbou, vizuálně excelentními automobilovými honičkami, zabijácky krásnou „roštěnkou“ a pořádnou porcí nadhledu!

Premiéra: 3. 9. 2015 (Bioscop) | Natěšenost 7/10

American Ultra

Mike (Jesse Eisenberg), hulič trávy s nezájmem o cokoli, co se v jeho okolí děje, žije v malém ospalém městečku se svojí přítelkyní Phoebe (Kristen Stewart). Jeho jedinou náplní dne je práce v marketu a obstarání kvalitního „matroše“. Nikdy by ho asi nenapadlo, že by mohl řešit mnohem závažnější věci …až tedy do jedné noci, kdy se u jeho auta objeví neznámí lidé… Mike záhy zjišťuje, že je spícím agentem. K jeho smůle ale agentem určeným k likvidaci. Všichni mu jdou po krku a Mikovi nezbývá nic jiného, než v sobě najít kuráž a začít bojovat. Nakonec to nebude ani tak těžké, všechny schopnosti z výcviku mu zůstaly. Horší to bude se vzpomínkami, ty se mu totiž za tu dobu doslova vykouřily z hlavy.

Premiéra: 10. 9. 2015 (Forum Film CZ) | Natěšenost 7/10

Labyrint: Zkoušky ohněm

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové“, lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání?

Premiéra: 17. 9. 2015 (CinemArt) | Natěšenost 9/10

Straight Outta Compton

Ulice kalifornského Comptonu bývaly jedním z nejnebezpečnějších míst v Americe. Právě tady, v místě, jehož život řídily drogové gangy a pravidelné policejní šťáry, se narodila pětice kluků, kteří odsud dokázali vypadnout. Ze své frustrace, nenávisti a naštvání se rozhodli vyzpívat. Stvořili žánr zvaný „gangsta rap“ a skupinu N. W. A., která patří k nejkontroverznějším hudebním sestavám historie. Režisér F. Gary Gray o ní natočil nekompromisní životopisné drama plné skvělé muziky a ostrých textů.

Premiéra: 17. 9. 2015 (CinemArt) | Natěšenost 6/10

Everest

Everest v režii Baltasara Kormákura rekapituluje jednu z nejtragičtějších expedic, při které majestátní masív poslal svým vyzyvatelům mrazivé varování. Píše se polovina devadesátých let a Himaláje se stávají oblíbenou turistickou destinací. Na osmitisícovky už nešplhají jen zkušení horolezci, ale táhnou se tam celá procesí dobrodruhů z celého světa. Horští vůdci Rob Hall (Jason Clarke) a Scott Fischer (Jake Gyllenhaal) přesto nic nepodceňují a do své expedice na nejvyšší bod naší Země berou jen lidi, kteří mají něco za sebou. Všichni jsou skvěle připravení a vybavení, splnění snů jejich klientů by nic nemělo stát v cestě. Stačí však drobná odchylka od plánu, náhlá změna počasí a klíčovou otázku „Podaří se nám horu zdolat?“ vystřídá otázka mnohem zásadnější. „Dokážeme přežít?“

Premiéra: 24. 9. 2015 (CinemArt) | Natěšenost 8/10