5 důvodů, proč jít na thriller Dárek

20. srpna 2015 má premiéru nový snímek s původním názvem The Gift od režiséra Joelema Edgertona. Podle traileru půjde o velké drama založené na odhalování minulosti. Pojďme si shrnout do pěti bodů, proč jít do kina zrovna na tento snímek.

1. Protože svět není pohádkou

Nežijeme ve světě princezen a příběhů s happy endy ale ve 21. století. Mladý pár tvořeným Simonem (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) o sobě zjišťuje, že ne vše o sobě ví a že není zdaleka vše tak růžové, jak si doposud mysleli. Myslíte si snad, že víte vše o své/m partnerce/ovi?

2. Protože psychologické thrillery vedou k zamyšlení

Filmaři nás krmí čím dál tím více „nadlehčenými“ filmy, protože takové filmy jdou na odbyt nejdříve. Bezesporu existuje i velká skupina lidí, které se filmaři zavděčí více s náročnějším příběhem vedoucí k zamyšlení. Pokud patříte do skupiny, kterou nebaví sledovat klasický děj s předvídatelným koncem – to je důvod zajít na The Gift, protože zaručeně odejdete s hlavou plnou otázek a nových nápadů.

3

3. Protože „oko za oko – zub za zub“

Ve filmu jde zejména o odhalování nevyřčených činů a o mstu z dávných středoškolských let. Hrůzné činy z minulosti si zaslouží odplatu. Ovšem je opravdu minulost minulostí?

4. Protože Joel Edgerton je talent

Kdo by odolal tomuto herci? V minulosti jsme ho mohli spatřit například v Králi Artušovi, Velkém Gatsbym nebo ve vedlejší roli Hvězdých válek (Epizoda II – Klony útočí). Tentokrát si Joel zahraje jednu z hlavních rolí a byla by škoda ho nevidět v plném nasazení, nemyslíte?

5. Protože dárek = překvapení

Jak samotný název filmu naznačuje, tak bude film plný dárků. V traileru ovšem není známo, o jaké konkrétní dárky půjde. Člověk od přírody zvídavý tvor, tudíž pokud máte chuť odhalit tajemství jednotlivých darů – s chutí do toho!