TOP 10 událostí z Comic-conu 2015

V San Diegu se 9. – 12. 7. uskutečnil každoroční mokrý sen všech geeků – Comic-Con. Různých oznámení, fotek, trailerů a panelů bylo nespočet. Marvel pro tentokrát vyklidil pozici (netýká se Foxů) a drtivou většinu tak na sebe upozorňovalo konkurenční DC. A že se děly věci! Vybrali jsme desítku toho nejzajímavějšího, co letošní Comic-Con přinesl. Co vás nejvíc potěšilo a na co už se nemůžete dočkat do kin?

10) Green Lantern Corps

Velké oznámení od studia DC. Green Lantern z roku 2011 nepřinesl ani moc kvalit, ani moc peněz a tak na to půjdou producenti z druhé strany. Vytvoří hned týmovku s názvem Green Lantern Corps, která se bude odehrávat kolem několika strážců galaxie (hh) s kouzelným prstenem. Na konkrétní jména je ještě čas, protože film má stanovenou premiéru až na červen roku 2020. Přesto se kolem tohoto filmu motají třeba Chris Pine nebo Tyrese Gibson. Ryan Reynolds se stoprocentně nevrátí, protože prostě Deadpool.

9) Krycí jméno U.N.C.L.E.

Panel byl sice suchopárný, ale nabízený trailer rozbil veškeré obavy o výsledném produktu. Ten totiž vypadá excelentně a v pěti minutách (!) ukazuje jak perfektně nasnímanou akci (ostatně, mluvíme tu o Guy Ritchiem), tak i mistrné špičkování mezi Henry Cavillem a Armiem Hammerem. Přestože se jedná o americký snímek, závan britské školy je na dosah a pomáhá k tomu i Hugh Grant, který si evidentně svou unikátní roli užívá. Tento „malý“ snímek se rozhodně mezi těmi velkými událostmi neztratil a všechny přítomné příjemně navnadil. Retro akce, krásné dámy, uvolněný humor a Henry Cavill, jenž by z fleku mohl točit další bondovku. Užijme si ho, výhledově nás bude z filmového plátna bavit pouze jako Kal-El.

8) Ash vs. Evil Dead

https://www.youtube.com/watch?v=unnLg1TPCYM

Seriálových novinek bylo také dostatek. Krom příjemného traileru na Heroes: Reborn svůj prostor dostal především Steven Moffat (Dr. Who, Sherlock) a zombíci (Walking Dead a spin-off Fear The Walking Dead). Když jsme u těch zombíků, všechny strčil do kapsy maximálně cheesy odlehčený trailer na Ash vs. Evil Dead. Série deseti epizod nám přinese spoustu krve, násilí a poctivých hlášek Bruce Campbella, který sice není nejmladší a nejhubenější, ale o to více si může ze sebe dělat srandu. Totální guilty pleasure nás čeká na konci října. Seriál má na starosti jeho duchovní otec Sam Raimi.

7) X-Men: Apocalypse

Parta X-Menů kolem Bryana Singera přinesla trailer, ve kterém se představí hlavní záporák Apocalypse. Oficiální cestou zatím trailer nevyšel, na youtube můžete najít několik kinoripů ve špatné kvalitě. Z traileru jsou ovšem patrné dvě věci – zaměří se více na mladou partu, která se představila ve First Class (konečně holohlavý Charles Xavier) a pomalu se rozloučí s Wolverinem. Hugh Jackman přímo na panelu prozradil, že jeho postava Logana se blíží ke konci a nepřímo naznačil, že Apocalypse bude posledním filmem Wolverina s jeho tváří. Uvidíme, do května 2016 bude ještě na spekulování času dost. Každopádně Foxové se rozhodli přizvat všechny ze stáje (X-Men, Deadpool, Fantastická čtyřka) a pod taktovkou Stana Lee udělat megaselfie.

6) Warcraft

Duncan Jones představil konečně trailer na Warcraft. Ten se však dostal pouze k vyvoleným a ne k veřejnosti. Přesto se na několika youtube kanálech objevily nadšené reakce s výkřiky typu „další Pán prstenů“! Jako jedna z největších slabin byla přednesena nepříliš přesvědčivá CGI technologie a že některé záběry vypadaly jako ze hry. Na doladění má tvůrčí tým nicméně ještě téměř rok, čili tyto výtky berme spíše s rezervou. Trailer se má dostat ven oficiálně až v listopadu a Duncan Jones se nechal slyšet, že velmi usilovně jedná s Blizzardem o natočení jednoho či dvou pokračování. Úplně jasno bude zřejmě až v létě 2016, kdy si svou premiéru odbyde „jednička“.

5) Star Wars: Síla se probouzí

Mírné zklamání panovalo na panelu Hvězdných válek. J.J. Abrams totiž informace distribuuje s velkou rozvahou a tak se očekávaný nový trailer nedostavil. Menší náplastí budiž sestříhaná ukázka ze zákulisí, která mocně brnká na nostalgickou strunu a zároveň dává naději, že spojení starého s novým (casting, technologie) bude ve Star Wars mocně fungovat. Dál se nám dostalo informace, že první plánovaný spin-off s názvem Rogue One má zelenou a za pár týdnů padne první klapka. Celý panel se i tak zakončil epicky – živým koncertem za doprovodu několika tisíc světelných mečů. Tomu se říká propagace! J.J. Abrams má tak po Mission Impossible a Star Treku nakročeno k úspěšnému resuscitování další slavné ságy. Jak to ten chlap dělá?

4) Deadpool

Jako svěží vítr působil panel na Deadpoola, protože hlavní protagonisté se nějakými instrukcemi nedrželi a zašlo to až tak daleko, že se začalo debatovat o koňském mrdání. Tvůrci přislíbili tvrdé eRko, spoustu zábavy a nahláškovaného hlavního hrdinu, který si rád popovídá i s divákem. Zkrátka tak, jak Deadpoola z komiksů známe. Tyto informace potvrdil i promítající se trailer, jenž se oficiálního vydání bohužel nedočkal. Nicméně film má premiéru již v únoru, takže ukázka by se měla po světě objevit co nevidět.

3) The Hateful Eight

Tarantinův zápal pro film je extrémně nakažlivý, což dokázal při prezentaci svého osmého filmu The Hateful Eight. K neustálým obhajováním vzácného 70mm formátu a analogického filmu s sebou přinesl sedmiminutovou ukázku z filmu, kterou sestříhal speciálně pro tuto akci. Názory fanoušků jsou nadšené a přirovnávají viděný kousek k Djangovi. Tarantino se také nechal slyšet, že jeho dalším filmem bude s největší pravděpodobností opět western, aby si mohl říkat „westernový režisér“. Dále se vyjádřil k momentálně předigitalizované situaci v Hollywoodu a s trochou nadsázky odvětil, že by se nebránil ani spoluprací s nějakou televizní stanicí, která by odvysílala jeho příběhy a scénáře. Nápadů má tento zbožňovaný režisér zřejmě dost. Jako třešničku na dortu však vytáhl informaci, že poprvé v jeho filmografii bude k dispozici originální soundtrack, který právě komponuje veleslavný Ennio Morricone. Tato žijící legenda se tak po 40 letech vrací k westernovému žánru a v příštích pár týdnech bude s filharmonií nahrávat v Praze!

2) Sebevražedný oddíl

David Ayer vzal panel pěkně od podlahy a svou řeč začal výrokem, že DC má mnohem lepší záporné postavy než Marvel. Představoval tak svou netradiční týmovku složenou ze známých padouchů DC univerza a vše podpořil trailerem, ze kterého sálá depresivní a černohumorná atmosféra. Poprvé se zde také představil Jared Leto jako Joker a určitě svým projevem nezklamal. Herci s režisérem se stavili jen na skok, protože jsou stále ještě ve fázi natáčení (selfíčko si ovšem nemohli nechat ujít). Už teď ovšem prezentovaný materiál vypadá slibně.

1) Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti

Zlatým hřebem nemůže být nic jiného než trailer na očekávaný blockbuster, který svede dohromady dvě nejikoničtější komiksové postavy. Tři minuty bombastické akce a osudové atmosféry již stačil zbourat internet a mj. představuje poprvé Wonder Woman nebo vlasatého Lexe Luthora. Z panelu jsme se dozvěděli, že Metropolis a Gotham jsou vesměs sousedská města a že Batman bude opravdu postarší nasraný chlap, kterému bude Superman lézt krkem. Co se týče Afflecka, již dříve byla potvrzena informace, že sólovku Batmana bude opravdu točit. Otázkou je, zda-li se nový temný rytíř vrhne do kin až po Justice League (2020) nebo již v přestávce mezi prvním a druhým dílem (2018). Momentálně má totiž Affleck napilno se svým komornějším projektem Live by Night.