Star Wars: Síla se probouzí – Video z natáčení

Na právě uplynulém Comic-Conu se sice diváci nedočkali nového traileru k sedmé epizodě Hvězdných válek, ale i tak neodešli domů s prázdnou.

Asi nemá smysl zmiňovat, že Star Wars: Síla se probouzí má svoji premiéru už (až) 17. prosince letošního roku. Dost možná nejočekávanější film dekády točí J.J. Abrams a vrátí se stará dobrá parta kolem Harrisona Forda, která připraví půdu novým hrdinům.

Po dvou fantastických trailerech se tak trochu vzhlíželo k aktuálnímu Comic-Conu, na kterém by nenasytní fanoušci jistě rádi viděli další ukázku s novými záběry. To se však nestalo a došlo především na diskuzi s tvůrci a herci filmu, což bylo ale na druhou stranu doplněno krásným videem z natáčení, které můžete shlédnout na konci tohoto článku.

comic
Carie Fisher, Mark Hamill a Harrison Ford na letošním Comic-Conu v americkém San Diegu

To mj. ukazuje, jak moc si tvůrci sedmé epizody cení především praktických efektů na úkor digitálních prasáren se zeleným plátnem v pozadí (omluvte mé výrazy, ale to, jakým způsobem pojal George Lucas epizody I, II, a III, mi dodnes způsobuje noční můry). Vypadá to všechno moc pěkně a na scéně se mihne dokonce i takový Simon Pegg, který zřejmě ztvární nějakého mimozemšťana v kostýmu a jeho obličej tudíž neuvidíme. Dále si můžete povšimnout Lukea Skywalkera, princezny Lei nebo Hana Sola, kteří vypadají stále plni sil, i přes svůj pokročilý věk.

Pro doplnění i rozhovory s tvůrci a herci v rámci Star Wars panelu na Comic-Conu: