Jurský svět si poradil s Terminátorem i Bez Kalhot XXL

Bitvu mezi Jurským světem a animákem V hlavě o první místo v žebříčku víkendové návštěvnosti opět vyhrál snímek s dinosaury. Film Colina Trevorrowa vládne v Severní Americe už čtvrtým víkendem v řadě.

Naposledy se to podařilo filmu Rychle a zběsile 7, který rovněž spadá pod Universal, jenž obdobně kraloval letos v dubnu. Pokles v tržbách Jurského světa byl opět ani ne 50 %, a tak si připsal necelých 31 miliónů dolarů. Jen v severní Americe to už celkově dotáhl na 558 miliónů, čímž se zařadil na čtvrté místo v historických tabulkách. Celosvětové tržby této nostalgické pecky jsou na necelých 1, 4 miliardách dolarů.

Tato suma řadí Jurský svět na páté místo nejvýdělečnějších filmů všech dob. Na místo čtvrté, jenž patří Rychle a zběsile 7, ztrácí cca 130 miliónů. No a na bronzový stupínek náležící jedničce Avengers ztrácí ani ne 140 milionů. Zdá se být velmi pravděpodobné, že tyto dva kolosy Jurský svět překoná.

Tento víkend se také poprvé představil nový Terminátor, jenž obsadil třetí místo s otvírákem 28 miliónů. Je pravda, že nový film s Arniem byl vpuštěn do kin ještě před víkendem, a to nahrabal 16 milionů. Na blockbuster takových rozměrů je to však málo a tvůrci budou rádi za každý peníz mimo Severní Ameriku. Což se zatím daří, neboť v zahraničí vydělal 85 miliónů.

genisys-terminator

Novinkou je i Bez kalhot XXL, které bylo stejně jako Terminátor vpuštěno do kin o něco dříve. Ze tento víkend si snímek připsal 11 milionů a celkově tak za velkou louží nastřádal cca 27 miliónů. Jelikož jde ale o nízkorozpočtový film, tak se s přehledem zaplatí.

Poslední snímek, který se o víkendu vyšplhal přes 10miliónovou hranici, je Méďa 2. Pokračování hitu s Markem Wahlbergem nemělo bůhvíjaký otvírák (33 mega), a teď si také nepřilepšil. S propadem 67 % si připsal pouhých 11 miliónů, a tak ho čeká stejný osud jako Terminátora.