Pokračování Warcraftu se režisér nebrání

První oficiální fotka z chystaného filmu.

Přestože se letošní letní sezona teprve blíží, fanoušci videoher (a nejen ti) už netrpělivě čekají tu další. Duncan Jones totiž splní několika stovkám milionů lidí vlhké sny a dopraví na plátno videoherní adaptaci Warcraft. Nedávno režisér a spoluscenárista promluvil o projektu trochu víc a padlo i slovo „sequel“.

Poslední dobou je trendem, že se o pokračování mluví ještě před původním filmem (Mission Impossible by mohlo vyprávět). Warcraft není výjimkou a Duncan Jones se nechal slyšet, že „pokud by byl stejný štáb, rád by do toho šel.“

Film bude vyprávět o prvním setkání mezi lidmi a orky, přičemž orkové budou kompletně dělaní přes známou technologii motion capture. Režisér to okomentoval slovy: „Motion capture se stalo jedním z nástrojů natáčení. Ještě než jsme k tomu svolili, tak jsme každou scénu upravili zvlášť a je založena na reálných základech. Někdy máme herce na place, někdy ve studiu, někdy je tam zelené plátno…“ Režisér taktéž prozradil, že pohyby Hulka z Avengers se staly předlohou pro pohyb orků ve Warcraftu. Spojnicí budiž Jeff White, který designoval jak orky, tak Hulka. Masivní fanouškovská základna je téměř jistá, Duncan Jones však nalézá výzvu v tom, aby do kina dostal především diváky, co hru nikdy nehráli.

10.6. 2016 se svět dočká a jakmile bude otvírák alespoň trochu splňovat představy hlavounů Universalu, rázem se odklepne dvojka. Ať už s Duncanem Jonesem či bez něj. Těšíte se a myslíte, že je Warcraft v dobrých rukách?