Třetí Mizerové budou! Ovšem bez Michaela Baye

Jak to vypadá s třetím pokračování oblíbené akční pecky? A koho můžeme očekávat na režisérském postu místo Michaela Baye, který chystá velkolepou sci-fi?

Dlouhou dobu to vypadalo s Mizery všelijak. První díl z roku 1995 představil světu Michaela Baye, který v povedeném akčňáku tak trochu i definoval žánr. Dvojka přišla na svět v roce 2003, a i když už nešlo o takovou parádu, tak na třetí díl se přeci jenom těšíme. Martin Lawrence potřebuje dobrou roli jako sůl a Will Smith by také neměl chybět. Jenže třetí do party – režisér Michael Bay – od projektu ustoupil a vydal se směrem k adaptaci knihy Wesleyho Chu – Time Salvager.

michael-bay-transformers4622(1)
Režisér Michael Bay, který stál za vznikem Mizerové 1 a 2, se k připravovanému třetímu dílu nevrátí.

O co půjde? V (ne)daleké budoucnosti muselo lidstvo opustit zdevastovanou matičku Zemi a uchýlit se k životu mezi nehostinnými hvězdami ve vnější sluneční soustavě. Hlavním hrdinou by měl být odsouzený zločinec James Griffin-Mars, který dostane za úkol vrátit se časem zpět do doby, kdy bylo lidstvo na své domovské planetě ve vrcholné formě a následně zabránit „nepovedené“ budoucnosti. To se mu nakonec povede, ale má to drobný háček. James při své poslední výpravě zachrání sympatickou vědkyni Elise Kim, kterou přivede do budoucnosti, za což oba stihne osud pronásledovaných uprchlíků.

Zní to celkem dobře, ale podobných témat jsme tu měli už několik a nejsem si úplně jistý, že Time Salvager bude tím snímkem, který vrátí Michaela Baye do první filmařské ligy. Mohla by to být ale příjemná změna po všech těch (zbytečných) Transformerech a kvalitní příspěvek do tak trochu stagnujícího sci-fi žánru.

Kdo ale tedy natočí Mizerové 3? Tím vyvoleným by měl být Joe Carnahan, který si získal přízeň diváků především povedeným akčňákem A-Team nebo dramatem Mezi vlky. Řekl bych, že jde o zajímavou volbu a už nezbývá než doufat, že všechno klapne, protože takhle blízko realizaci nových Mizerů jsme snad ještě nebyli.