Trailer #2: Dragon Blade (2015) – Klid, Jackie Chan pomůže?

Internet je zase o něco bohatší, byl vydán nový trailer na megalomanský čínský trhák. Dragon Blade se přitom již nyní může chlubit přes stomilionovým ziskem ze své domoviny.

dragon-blade

Jeden z nejdražších počinů čínské kinematografie míří na americký trh a přináší monstrózní bitvy ruku v ruce s přátelstvím dvou mužů. Osud tomu chce, aby lživě obviněný Huo An (Jackie Chan) potkal Luciuse (John Cusack), velitele elitních přeběhlíků římské armády, zrovna v době boje o Silk Road (karavanní cesta spojující centrální Čínu s východním Středomořím).

Trailer místy připomíná spíše nepovedenou parodii Troji Wolfganga Petersena. Vidíme kruciálně rozpažené ruce vojáka na bojišti k nebi, doprovázené jeho mohutným heroickým křikem, abychom o pár vteřin později mohli obdivovat nebezpečně vyhlížející gesto Adriena Brodyho. Vzpomínáte, kde jste ho viděli naposled?

Rádoby dramatická situace dostává ještě větší spád (nebo menší, kdoví), když slyšíme „I want to help you“ z úst Jackieho. Zpomalené záběry a la Matrix doprovází jakoby útržky z psychedelické hudby, za kterou by se nemusela stydět ani Matějská při vzlétnutí labutí.

Korunu všemu nasazuje Adrien, bohužel nikoli za zvuku piána, ale když zachycuje svojí svalnatou levačkou letící ostří meče. Holou rukou, samozřejmě. Není nikterak překvapením, když v závěru slyšíme pořádně si zakřičet i jeho.

Nebylo by v souladu s mým přesvědčením odepsat jakýkoli film dle traileru, leč měl-li bych vybrat jeden z tohoto měsíce, který k tomu značně inklinuje, neváhám.

httpv://youtu.be/lwMlpp8GIAI