Trailer #1: Captive (2015) – Pravdivý příběh o víře, vykoupení a přežití

Režisér Jerry James se na stará kolena rozhodl pro natočení filmu (zatím byl znám spíše jako tvůrce TV seriálů, např. Walker Texas Ranger) a tak na nás chystá novinku v podobě pravdivého příběhu obyčejné dívky a násilného vraha. Filmy na motivy skutečných událostí jsou více než zajímavé a tak se můžeme těšit na nervy drásající drama…

captive

V březnu roku 2005 známý násilník, který zavraždil několik lidí, Brian Nichols, utekl před spravedlností na předměstí Atlanty. Zde se dostal do bytu Ashley Smith a držel ji přes noc jako rukojmí. Věci však vzaly nečekaný obrat, když spolu tito dva začali diskutovat o své rodině a o víře v Boha. Ashley si nakonec svého únosce získala a vše vyvrcholilo společnou snídaní ve formě palačinek. Nichols nechal dívku velmi brzy odejít z domu. Ona na něj okamžitě poté, co se dostala ven, zavolala příslušné orgány. Tyto události sepsala Smithová v knize: Unlikely Angel: The Untold Story of the Atlanta Hostage Hero. Text této knihy bude upraven v novém filmu Captive.

V hlavních rolích se představí Kate Mara a David Oyelowo. Zajímavostí také je, že na předloze se podílel i evangelický kněz Rick Warren. Není tedy divu, že film klade důraz především na duchovní stránku. Podobné filmy mají v poslední době úspěch. Můžeme tedy něco podobného čekat i zde a to i díky scénáři od Briana Birda (známý ze seriálu Krok za krokem).

Do amerických kin se snímek dostane 18. září 2015. Premiéra v ČR zatím není známa.

httpv://www.youtube.com/watch?v=umqwnZuovbE