Star Wars: Rogue One nabírá zvučná jména

Rogue One by měl být drsným válečným snímkem z časového úseku mezi Pomstou Sithů a Novou nadějí

Který známý oscarový herec se objeví v předaleké galaxii?

Premiéra sedmé epizody Hvězdných válek s podtitulem Síla se probouzí se rychle blíží (17. prosince 2015), ale pozornost by měla být věnována i dalšímu snímku z tohoto „znovuzrozeného“ filmového universa. První samostatný film mimo hlavní dějovou linii Star Wars Anthology: Rogue One nyní nabral jednu zajímavou hereckou posilu.

Malá nápověda – jde o držitele Oscara za snímek Poslední skotský král a v posledních letech zazářil například ve filmu Komorník (2013) nebo Experiment (2010). Ano, hádáte správně, tím vyvoleným je Forest Whitaker, který rozšíří už tak slibnou hereckou sestavu. V Rogue One totiž očekávejme ještě například Felicity Jones, Rize Ahmeda, Sama Claflina či Bena Mendelsohna.

forest-whitaker-rogue_one

Jen pro rekapitulaci ještě zmiňme o co vlastně v Rogue One půjde. Děj snímku bude zasazen mezi epizody III a IV (spíš blíže k Nové naději) a v regulérním válečném filmu bez Síly, Jediů apod. budeme sledovat snahu několika povstalců a pašeráků, kteří se rozhodnou ukrást plány imperiální Hvězdy smrti. Již dříve se objevovaly názory, že by mohlo jít o jakousi sci-fi odpověď na válečnou klasiku Tucet špinavců, ale podrobnějších informací zatím víc není.

Star Wars: Rogue One natočí Gareth Edwards (loňská Godzilla) a premiéru filmu očekávejme v prosinci 2016.