Spider-Mana čeká nový záporák

Po dlouhém castingovém procesu už konečně víme, že ikonickou postavu Marvelu bude hrát Tom Holland. Ale jak chce studio restart pojmout a jaký bude záporák? Něco málo prozradil Kevin Feige.

Podle prezidenta Marvelu by nový Spider-Man měl mít stejně jako ostatní sólovky svůj vlastní ksicht, což konkrétně znamená, že studio se pokusí o soap operu na střední škole. Středobodem filmu by tedy měly být vztahy Petera Parkera s ostatními a jeho neustálé starosti spojené s tím, že je zároveň superhrdina chránící město. Snímek by se měl inspirovat ve filmech Johna Hughese, takže ten kdo viděl kultovní Breakfast Club už může mít určitou představu, jakým směrem se Marvel chce se svým navrátilcem ubírat.

Tom Holland je nový Spider-Man
Tom Holland je nový Spider-Man

Otázkou je, zda si studio dá pozor, aby z toho všeho nakonec nevznikl podobný průšvih, jako tomu bylo u druhého Amazing Spider-Mana, kde se hlavní hrdina neustále rozhodoval, jestli má nebo nemá být s Gwen Stacy, nebo po dlouhých vyjednáváních o práva si svého pavoučího hrdinu budou hýčkat a věnují mu velkou péči.

Co se týče záporáka, Kevin Fiege chce i tenhle prvek úplně pozměnit a do filmu dosadit postavu, kterou jsme v pěti předešlých snímcích o Spider-Manovi ještě neviděli, takže zapomeňte na dalšího Green Goblina nebo Octopuse.

Nový Spider-Man by měl mít premiéru 28. července 2017, ale už se objeví i v momentálně natáčeném filmu Captain America: Civil War.