Vincentův svět právě okupuje česká kina a recenze zdůrazňují, že celovečerní film je primárně určen pro fanoušky seriálu. Ten skončil před čtyřmi lety osmou sérií a vynikal především metahumorem a interakcí mezi jasně vyprofilovanými charaktery. Jistě jste si všimli titulků v trailerech, které prezentovali jména postav, nikoli herců. Hlavní čtveřice se zkrátka v reálném Hollywoodu neprosadila tak jako v tom seriálovém a to hodláme teď napravit. Seznamte se s herci Vincetova světa.

5. Adrian Grenier

Grenier debutoval v roce 1997 filmem Na vlastní pěst a o pár roků později se objevil např. v Hartově válce nebo v úspěšné komedii Ďábel nosí Pradu. Ve své filmografii se může pochlubit účastí v A.I. Umělá inteligence nebo Celebritách Woodyho Allena. I tak je ovšem středobodem jeho postava Vincenta. Grenier také zrežíroval dokument o hledání vlastního otce s názvem Shot In The Dark a je také multiinstrumentalistou, který hraje v kapele The Honey Brothers.

4. Kevin Connolly

Svou hereckou kariéru odstartoval Kevin Connolly v pátém pokračování Rockyho a začal brát menší role ve filmech a seriálech. Klíčovým obdobím bylo až začátek nového milénia, kdy si zahrál po boku Denzela Washingtona ve filmech Příběh Antwona Fischera a John Q nebo Leonarda DiCapria v Don´s Plum Bar. Z posledních let je známý spíše jako tvář romantických snímků jako Až tak moc tě nežere nebo Zápisník jedné lásky. A samozřejmě jako pobočník E ze seriálu Vincentův svět. V roce 2007 byl časopisem People prohlášen za nejžádanějšího svobodného mládence.

3. Kevin Dillon

Kariéra Kevina Dillona se nastartovala velmi slibně, když hned dvakrát spolupracoval s Oliverem Stonem a objevil se ve filmech Četa a The Doors. Mezitím se také zhostil hlavní role v hororu Sliz nebo si zahrál vojáka ve válečném dramatu Hlídka v Ardenách. Dillon je ovšem seriálový herec – vystřídal na osm seriálů, z nichž v tom nejpopulárnějším oživil figurku jménem Johnny Drama z Vincentova světa.

2. Jerry Ferrara

Nejmladší člen hlavní čtyřky se ve filmovém průmyslu příliš neprosadil. Za zmínku stojí účast ve vedlejší roli v dramatu Where God Left His Shoes, ve sci-fi thrilleru Oko dravce nebo ve hvězdně obsazené komedii Frajeři ve Vegas. Samozřejmě hlavním partem je postava Turtle z Vincentova světa. Těsná vazba se seriálem jen potvrzuje jeho svědectví na Dillonově svatbě.

1. Jeremy Piven

A bonbónek nakonec. Přestože Ari Gold ztvárněný Jeremy Pivenem je vedlejší postavou, postupem času se stala natolik populární, že ji můžeme směle zařadit mezi hlavní čtveřici. Jeremy Piven si po právu odnesl tři Emmy a Zlatý Glóbus a mnohdy zastínil veškerý děj jen svou postavou. Jedná se zároveň o nejzkušenějšího herce, který ač často v hlavních úlohách nebývá, může se pochlubit snímky jako Nelítostný souboj, Černý jestřáb sestřelen, RocknRolla nebo Království. Z poslední doby stojí za zmínku akční sci-fi Na hraně zítřka.

Film je protkán několika cameo rolemi a herci, kteří hrají sami sebe. Těšit se můžete na Marka Wahlberga, Liama Neesona, Jona Favreaua nebo Jessicu Albu. Své postavy ještě navíc hrají např. Billy Bob Thorton nebo Haley Joel Osment. Sledovali jste původní seriál? Myslíte, že film udělal za celou frančízou důstojnou tečku?