Kingsman 2 na obzoru

Je libo pokračování špionážního nářezu, který platí za jeden z nejlepších filmů (nejen) právě probíhajícího roku?

Když snímek Kingsman: Tajná služba vstupoval v únoru do kin, asi málokdo čekal, jak se tato odlehčená variace na špionážní filmy povede. Kombinace britského humoru, nekompromisního násilí a režisérského rukopisu Matthewa Vaughna zvítězila u diváků i kritiků a když k tomu přičtete ještě parádních 400 milionů dolarů, které film vydělal celosvětově, dvojka by měla být samozřejmostí.

Té se podle posledních zpráv nebrání Matthew Vaughn, který dokonce prohlásil, že: „Zbožňuji ty postavy a opravdu bych s nimi chtěl ještě pracovat. Možná tak poruším své pravidlo ohledně sequelů.“ Vaugh totiž pokračování ze zásady netočí, ale jestli tou výjimkou bude právě Kingsman, tak budou asi všichni spokojeni. Druhý díl by rovněž rád viděl i Mark Millar (autor komiksové předlohy) a ani hlavní herecká hvězda Colin Firth nechce zůstat stranou, což může znít poněkud zvláštně, když uvážíme, jak jeho postava ve filmu dopadla.

KSS_JB_D07_00960.tif
V pokračování Kingsmana by se měl objevit i Colin Firth alias Harry „Galahad“ Hart. Čeká nás další fantastická „kostelová scéna“?

Otázkou hlavně zůstává, jakým směrem by se případné pokračování vydalo. Šlo by o regulérní chronologické pokračování s tím, že by se superšpión Harry Hart (Colin Firth) vrátil ze záhrobí? Nebo by nebylo od věci přenechat příběh Eggsymu (Taron Egerton) s Merlinem (Mark Strong), kteří by obnovili Kingsmany v celé své kráse a vyrazili by společně na další misi? Nechme se překvapit a s očekáváním vyhlížejme další informace.