Jesse Eisenberg: Můj Luthor není typický komiksový zloduch

Jesse Eisenberg ztvární roli jednoho z nejikoničtějších komiksových padouchů, Lexe Luthora, v nadcházejícím filmu Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti. Na rozdíl od mnoha ostatních herců, kteří se dušují svou letitou zálibou v komiksech, ovšem Eisenberg přiznává, že se zdrojovým materiálem příliš dobře obeznámen není. To se prý projeví i v jeho pojetí Lexe Luthora.

„Moje očekávání a očekávání diváků se značně liší,“ uvedl Eisenberg v rozhovoru s MTV, „Zatímco diváci jsou zvědaví, jak ztvárním známou komiksovou postavu, já prostě jen hraju další roli.“ Herec si dále pochvaluje práci, kterou na scénáři odvedl Chris Terrio. „Je to skvělý scénárista. Dodal té postavě emocionální jádro. Neudělal z Luthora obyčejného hloupého komiksového padoucha. Je to osoba se složitými vnitřními pochody. Byla to výzva přivést ji k životu.“

Eisenbergovo ztvárnění role bude samozřejmě diametrálně odlišné od toho, které předvedl gene Hackman v Donnerově Supermanovi z roku 1978. „V současnosti čekáme od filmů něco jiného. Chceme, aby obsahovaly jistou psychologickou přesnost. Aby bylo vidět, že postavy jednají z uvěřitelných, diagnostikovatelných důvodů,“ vyjádřil se ke svému předchůdci Eisenberg.

Herec nakonec prohodil, že by si roli excentrického zloducha rád znovu zopakoval. Uvidíme, kdy se mu tahle možnost znovu naskytne. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti nám Eisenbergova Luthora představí 25. března 2016. V hlavních rolích se ukáží Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Lawrence Fishburne a další.