Trailer #1: Hurá na fotbal (2015) – Hodně živý stolní fotbálek

Fotbal je nejpopulárnější sport na světě. To nepopře nikdo. A právě tímto fenoménem se inspiruje animovaný film, na jehož vytvoření se podílely Španělsko, Argentina a Indie.

A o co vlastně v tomto počinu jde? Amadeo je mladý klučina, jehož životní vášní je fotbal. Ovšem ne ten klasický, ale stolní. Má štěstí, že se své zálibě může věnovat skutečně hodně. Pracuje totiž v malém baru, kde jeden takový stolní fotbálek je. To není ale jediné, co zajímá našeho hrdinu. V baru také pracuje Laura, do které je tajně zamilovaný. Amadeův život nabere nečekaný směr, když jeho bar zničí legendární hráč fotbálku Ace, jenž se vydává na cestu plnou pomsty. Tragédie vzniklá demolicí oblíbeného fotbálku je zmírněna poté, co Amadeo zjistí, že má určité schopnosti…..

Trailer je vcelku hodnotný. Nabízí přes 4 minuty záběrů, díky nimž si uděláme obrázek, jak bude snímek celkově vypadat. Nechybí vtipné momenty, akční sekvence a představení hlavních hrdinů.  Animace sice nedosahuje pixarovských či disneyovských kvalit, ale je povedená. Zajímavé je, že za celé čtyři minuty nikdo nepromluví. To je v dnešní době ukázek překypujících proslovy či vykládáním vtipů  ojedinělé.

Hurá na fotbal zavítá u nás do kin 21. května 2015.