Marvel loví McConaugheyho!

Marvel si nikdy nedá pokoj a donekonečna bude v hereckých vodách lovit ty největší esa Hollywoodu. Tentokrát si vzal poněkud velké sousto, kterým není nikdo jiný než Matthew McConaughey. Kývne hvězda posledních let na nabídku?

Excelentní výkon v seriálu Temný případ. Oscarově oceněná role v Klubu poslední naděje. Perfektně zvládnuté velké party jako třeba v Nolanově Interstellar či menší role ve Vlkovi z Wall Street. Talentovaný herec s obrovským charismatem. Právě na to vsází v Marvelu, proto chtějí dostat McConaugheyho pod svá křídla. Koho by si měl střihnout?

Jak jistě víte, nedávno se Marvelu povedlo získat od Sony postavu Spider-Mana, jehož tím zařadili do svých filmových řad. Mluví se nejen o tom, kdo si zahraje samotného pavoučího muže, ale také o jeho úhlavních nepřátelích. Právě jednoho z nich by si měl zahrát McConaughey. A když už velký herec, tak i velká role jednoho z největších nepřátel. Řeč není o nikom jiném, než o Normanu Osbornovi, známému jako Green Goblin.
_1432148071Samotný herec pro deník Variety odhalil, že četl scénáře od Marvelu i od DC a v současnosti jedná s oběma komiksovými velikány o možných rolích. Když byl dotázan na to, zda-li by uvažoval o tom býti součástí komiksové adaptace, odpověděl:

„Četl jsem některé scénáře jak od Marvelu tak od DC. Bavili jsme se i o možné spolupráci. Žádnou z nich ale prozatím neprozradím. Ano, kolem některých jsem opravdu kroužil. Nic z toho ale nebylo pro mě to pravé. Rozhodně jsem ale otevřen návrhům.“

Co by McConaugheyho přesvědčilo, aby naskočil na palubu filmů, který zažívají za posledních pár let obrovský boom?

movie_green_goblin

„Je to velice jednoduché. Scénář. Je tato šance zajímavá? Jsou peníze, které z toho příjdou, zajímavé? Ano, je tu ta možnost ‚Hej, naskoč na vlak a může to být franšíza. Můžeš udělat tři, čtyři, pět filmů a mít skvělý čas jako superhrdina nebo anti-hrdina.‘ Ale musel bych se podívat taky na ostatní věci a říci si ‚Hej, v případě úspěchu naskočíš na vlak na nějakou chvíli‘. Díky kontraktu se budete vracet k postavě dokola a dokola. Je to něco, na co bych se musel sám sebe zeptat, zda-li je to něco, k čemu bych se chtěl vrátit. Bylo by zajímavé, kdybych se vrátil do bot stejné postavy? Dělat press tour s těmi stejnými lidmi dokola a dokola? Pokaždé se sám sebe ptám na tyto otázky. Začíná to ale příběhem a postavou.“

Nepadly ještě žádná slova o tom, k jakému superhrdinskému filmu by se Matthew mohl upsat. Nedávné zvěsti ale hovoří jasně a McConaughey by si mohl zahrát Normana Osborna v rebootu Spider-Mana. Je to zatím pouze spekulace, nic více, ale rozhodně by bylo zajímavé vidět McConaughey v kůži Normana Osborna, kterému by se tak konečně dostalo správného herce.

Kde byste radši viděli McConaugheyho? U Marvelu či u DC Comicsu? Jakou roli by si podle vás osvojil nejlépe? Dejte vědět do komentářů!