Liga výjimečných si chce napravit reputaci

Liga Výjimečných v původním podání kreslíře Kevina O'Neilla

Čeká nás další komiksovka. Tentokrát se ale nová parta komiksových postav už se stříbrným plátnem důvěrně zná. U 20th Century Fox totiž plánují reboot Ligy Výjimečných, jejíž filmové zpracování z roku 2003 u kritiků ani diváků moc nezabodovalo. Nyní je v plánu udělat z díla Alana Moorea (Watchmen, V jako Vendeta) úspěšnou filmovou sérii.

Film z roku 2003 moc úspěchu neslavil.
Film z roku 2003 moc úspěchu neslavil.

Snímek režiséra Stephena Norringtona z roku 2003 udělal z jedné z nejúspěšnějších komiksových sérií přelomu století nezáživnou hollywoodskou tuctovku. Z plakátů se ale na diváky křenil Sean Connery, takže finančně si snímek neměl na moc co stěžovat. Nevyužitý potenciál Ligy výjimečných se nyní pokusí přetvořit v první z řady blockbusterů producent John Davis (Já, robot, Predátoři, Kronika).

Dobrodružství literárních postav z viktoriánských románů bude řídit zatím neznámý režisér. Osazenstvo postav, jež obsahuje Kapitána Nema z 20 000 mil pod mořem, Doktora Jekylla z Podivného případu Dr. Jekylla a pana Hyda, Neviditelného muže a další, na první pohled nepředstavuje typický komiksový tým superhrdinů, jehož prací je dávat na budku divácky atraktivním padouchům a vydělávat při tom hromady peněz. U 20th Century Fox ovšem doufají, že se ze značky stane podobný fenomén jako Avengers.

Těžkou adaptaci Ligy výjimečných do filmové podoby dosvědčuje i zrušený televizní seriál. V roce 2013 se tuhle partičku nekonvenčních hrdinů pokoušela na televizní obrazovky uvěst televize Fox. Ta si v létě toho roku objednala piotní díl, na kterém měli pracovat scénárista Michael Green (Green Lantern, Everwood) a producent Erwin Stoff (Constantine, Temný obraz). Od té doby se ovšem po projektu slehla zem.