Trailer #1: Amy (2015) – Jaká skutečně byla Amy Winehouse?

Víme, jaká opravdu byla? Nový dokument nám umožní poznat skutečnou Amy – šestinásobnou vítězku cen Grammy. Odkrývá autentické záběry jazzové rebelky, jejíž smrt se stala pro fanoušky velkým otazníkem.

První ukázka byla vysílána v Anglii v relaci Good Morning Britain. Film, obsahující nezveřejněné a unikátní záběry, byl režírován Asifem Kapadiem, držitelem ceny Britské filmové akademie za dokument Senna.

Díky rozsáhlým archivním záběrům a doposud neznámých záznamů samotné Amy vrhá dokument světlo na svět, ve kterém opravdu žijeme. Amy byla britská jazzová zpěvačka, která si získala srdce posluchačů a milovníků jazzu celého světa. Kdo by neznal tu slavnou Amy, jejiž písničky den co den pouštěli v rádiích. Psala a zpívala od srdce a pomocí hudebního nadání zpívala o vlastních problémech. Díky kombinaci její ryzí upřímnosti a velkého talentu vznikly jedinečné populární písně.

amy_film

O svých partnerech otevřeně zpívala ve svých skladbách a její vztahy byly sledovány veřejností skrze média, která přispěla i k jejich zničení. Kromě vztahů veřejnost věděla i co Amy provádí za rebélie a jaké drogy momentálně užívá. Byla tohle daň za její obrovský úspěch? Amy byla 23. Července 2011 nalezena mrtvá ve svém vlastním bytě v Anglii. Příčina její smrti byla několik měsíců od jejího úmrtí velkou záhadou. Až tři měsíce od jejího úmrtí soud určil, že šlo o otravu alkoholem.

Světová premiéra ve Velké Británii je naplánovaná na 3. července 2015 a do českých kin vstoupí v srpnu.

httpv://www.youtube.com/watch?v=1K84K9Q-KO8