Takhle bude vypadat Joker v Suicide Squad

Postavu Jokera čeká další filmová inkarnace ve snímku Suicide Squad režiséra Davida Ayera. Ten nás posledních pár týdnů krmil drobty informací, ukázal nám celý zločinecký tým i představitele Jokera, Jareda Leta, ovšem bez finálního make-upu. Dnešek ovšem připomíná 75 let od stvoření nejslavnějšího batmanovského zloducha a proto jako dárek dostáváme první pohled na podobu postavy v nadcházejícím filmu.

Nový Joker má zálibu v tetování.
Nový Joker má zálibu v tetování.

Oficiální fotka přistála na Twitteru režiséra Davida Ayera v noci na dnešek a dokázala už rozvířit nespočet internetových debat. Nový filmový vesmír, který zrovna společně tvoří DC Comics a Warber Bros., bude temný a realistický, Joker tak dostal image vězeňského mukla, spíše než psychopata na pomezí geniality, jak nám ho představila většina zdrojového materiálu.

Fanoušci se bouří a na první pohled se není čemu divit. Tenhle Joker je od všech ostatních „princů zločinu“, jež jsme mohli vidět na filmových plátnech a televizních obrazovkách, dost rozdílný. Jack Nicholson promítal do postavy způsoby tradičních amerických gangsterů, Heath Ledger během své výpravy za pokřivenou duší padoucha přišel o život. Letův Joker se ovšem zjevně inspiruje ve verzi, kterou stvořil Grant Morisson a kterou jsme mohli zahlédnout například v u nás vydaném Batman R.I.P.

Joker podle Granta Morissona sice postrádá kérky, ale je zjevnou inspirací pro nový filmový vzhled padoucha.
Joker podle Granta Morissona sice postrádá kérky, ale je zjevnou inspirací pro nový filmový vzhled padoucha.

Na vynášení soudů je příliš brzo. Tetování a vyspravované zuby mi sice k Jokerovi příliš nesedí (například už jen z důvodu, že se filmový bratránek Batman v Superman inspiruje komiksem, kde je Klaun diametrálně odlišný), Leto je ale geniální herec a už několikrát prokázal, že ho nijak neovlivňuje jeho nálepka popového zpěváka. Na vlastní oči a uši zažijeme nového Jokera 5. srpna 2016 při premiéře Suicide Squad.