Škatulata, hejbejte se u Universalu aneb kdy uvidíme Warcraft a Pacific Rim 2

Filmový Warcraft proti sobě postaví síly lidí a orků.

Vypadá to, že u Universalu nestíhají slibovaná data premiér většiny svých filmů. Během panelu na filmovém festivalu CinemaCon studio oznámilo, že například na Warcraft či na pokračování Pacific Rimu si počkáme o pár měsíců déle, než jsme si původně mysleli.

Největší vrásky na tvářích fanoušků jistě udělá další odložení filmové adaptace Warcraftu. Snímek, původně plánovaný na prosinec 2015, byl již jednou posunut a nyní se dekuje z 11. března 2016 na 10. června téhož roku. Z původního prosincového uvedení do kin film vyhnala bouře jménem Star Wars, o důvodu dalšího posunutí můžeme jen spekulovat. 25. března vstupuje do kin Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti a tak možná nechtěli u Universalu riskovat to, že jim dva týdny po premiéře utnou zisky komiksoví hrdinové.

pacific_rim_banner-wide

Další obětí žonglování s daty premiér se stalo pokračování Pacific Rimu. Ten se posouvá z dubna 2017 na 4. srpna 2017. Druhý díl soubojů obřích robotů a interdimenzionálních monster má ovšem štěstí, že vůbec vznikne. Finančně šlo o docela propadák a kdyby neslavil film divácký úspěch na asijských trzích, rozloučili bychom se s vysněným univerzem Guillerma del Tora už v roce 2013.

Posunut byl také start nového sdíleného filmového vesmíru universalských monster. Svět, ve kterém se potkají legendární monstra jako Dracula nebo Frankenstein, odstartuje filmem Mumie, jehož premiéra je nyní stanovena na 24. března 2017.