Aneta Langerová ve stalinském lágru

V příštím roce by měl dorazit do kin film 8 hlav šílenství, který pojednává o ruské básnířce Anně Barkovové. Do hlavní role byla, trochu překvapivě, obsazena vítězka první Superstar Aneta Langerová. Režie se ujala Marta Nováková, která na tento snímek sháněla finance už od roku 2008, tedy dlouhých sedm let.

Srdceryvný příběh bojovnice za svobodu se bude odehrávat v prostředí tzv. gulagů – ruských pracovních táborů. Skutečná Anna Barkovová byla oblíbenkyní Leninovy sestry Marie, v roce 1921 vydala svojí první sbírku Žena, která byla velmi úspěšná. Její smýšlení se však neslučovalo s nastupujícím Stalinovým režimem a tak byla odstraněna. Nejdříve do tábora v Kazachstánu a poté do tábora na Sibiři. Celkem ve vězení prožila 22 let svého života.

8494_1420237599592_600x400

Langerová ve filmu prožije životní příběh autorky, včetně vězeňského love story se sousedkou. Můžeme se tedy už jen těšit na zasněžené pláně polárního kruhu pohledem nešťastné umělkyně. V dalších rolích by se měla objevit samotná režisérka a mj. i Pavel Zedníček, který si prý i oholil vousy.