Trailer #1: Pixels (2015) – Kostičky útočí!

Jak by to dopadlo, kdyby na svět zaútočily obří postavičky z oblíbených videoher našeho mládí? Odpověď nám dá film Pixels, který chce být novými Krotiteli duchů.

Jméno Chrise Columbuse mělo kdysi zvuk. První dva díly ságy o Harry Potterovi, Andrew – člen naší rodiny nebo Sám doma, to jsou díla, kterými se tento režisér zapsal do podvědomí milionů fanoušků dobrodružného / komediálního žánru. V posledních letech ale zažívá ústup ze slávy, čemuž nezabránil ani jeho Percy Jackson: Zloděj blesku. Nyní to ale vypadá, že konečně sáhnul po projektu, který je tak šílený, až by mohl být perfektní.

Monaghan-Sandler-Gad-Dinklage-star-in-film-pixel
Michelle Monaghan, Adam Sandler, Josh Gad a Peter Dinklage v hlavních rolích filmu Pixels

Představte si vskutku bizarní zápletku, kdy se nepřátelští mimozemšťané dostanou k těm nejlepším videohrám z 80. let (Pac-Man, Donkey Kong, Tetris) a využijí je jako vzor pro invazi na matičku Zemi. Svět se v tomto nadneseném upgradeu Dne nezávislosti řítí do propasti a armáda je tak zoufalá, že povolá na pomoc ty největší frajery v překonávání rekordů zmíněných her. Vznikne tedy tým, který šikovně vykrádá Krotitele duchů a pustí se do boje za záchranu planety.

httpv://youtu.be/XAHprLW48no

Vypadá to sice na šílenost, ale ono by to ve finále zase nemusel být takový propadák. Odlehčená popcornová zábava na léto s poměrně sympatickými herci (Adam Sandler – toho mezi ně nepočítám, Peter Dinklage, Michelle Monaghan, Josh Gad nebo Kevin James), která si nebude dávat jiné úkoly než pořádně pobavit obecenstvo.

Režíruje již zmíněný Chris Columbus a česká premiéra snímku Pixels je 13. srpna 2015.