Star Wars, Star Wars, všude samé Star Wars

Ať už chceme nebo ne, následující léta nás budou příběhy z předaleké galaxie provázet prakticky na každém kroku. Příští rok očekávejme první samostatný snímek z toho universa, který ponese název Star Wars: Rogue One.

BN-HJ676_chew_G_20150312162752
Han Solo se Žvejkalem se jistě objeví minimálně v prvním díle nové trilogie Star Wars. Pokud se počítá s jejich účastí i pro epizodu VIII, tak by to bylo přesně 40 let od jejich prvního filmového dobrodružství v roce 1977.

Už jistě víte, že letos v prosinci vstoupí do kin sedmý díl asi nejslavnější filmové ságy všech dob. Star Wars: Síla se probouzí režíruje J.J. Abrams a kdo by si myslel, že tím oblíbená série končí, ten je na omylu. Tento film bude pouze prvním dílem z nadcházející trilogie, přičemž ostatní díly očekávejme v letech 2017 a 2019. Tato předpověď byla nyní oficiálně potvrzena, protože Epizoda VIII, kterou napíše a natočí režisér Rian Johnson (vynikající Looper z roku 2012 a ty nejlepší epizody z páté série Breaking Bad), dostala definitivní datum premiéry – 26. května 2017. Poctiví fanoušci jistě zbystřili, protože přesně před 40 lety od tohoto data vzala světová kina útokem Nová naděje – první film Star Wars vůbec. Příjemné masírování diváckého očekávání však tímto nekončí.

felicity-rose-hadley-jones-hd-wallpaper-download-felicity-rose-hadley-jones-picture-free
Britská herečka Felicity Jones se kromě sympatického vzhledu může pochlubit i oscarovou nominací za film Teorie Všeho

Druhou milou zprávou jsou informace ohledně dříve ohlášeného samostatného filmu ze světa Hvězdných válek. Ten se bude jmenovat Star Wars: Rogue One a na 99 % v něm opravdu půjde o krádež plánů první Hvězdy smrti. Dějově by příběh měl spadat mezi epizody III a IV a hlavní roli si v něm zahraje Felicity Jones. Ano, ta sympatická herečka, která letos (vloni) zazářila v oscarovém snímku Teorie všeho. Po na první pohled skvělém castingu Síly se probouzí je tohle podle mého názoru další skvělá volba. Film natočí Gareth Edwards (poslední Godzilla) podle scénáře Chrise Weitze (Jak na věc, ale také dvojka Stmívání nebo Zlatý kompas). Premiéra snímku je ohlášena na 16. prosince 2016.