Liam Neeson do dvou let skončí s akčňáky

Liam Neeson dlouhodobě patří mezi nejoblíbenější herce. V jeho podání se jedná o skvělé spojení charakterních postav a čistě akčních hrdinů. Bohužel podle vlastních slov se Neeson hodlá akčním filmům věnovat už jen omezenou dobu.

6-1

„Možná ještě dva roky. Pokud mě Bůh ušetří a budu zdravý. Ale potom myslím už s akčními filmy skončím.“

Liam Neeson dlouhodobě patřil mezi uznávané herce, jeho filmografie je pozoruhodná. Od Schindlerova seznamu, přes Lásku nebeskou a Star Wars: Epizoda I až po Batman začíná. Podařilo se mu vyzkoušet si většinu žánrů a rozhodně se nikdy nejednalo o zklamání. Samozřejmě, podílel se i na slabším snímcích, ale svůj vysoký standard si vždy udržel. A když to vypadalo, že už mu zůstane role uznávaného ale vysloužilého mentora, našel pro něj Luc Beeson novou parketu – akční filmy.

„Po úspěchu 96 hodin mě Hollywood začal vnímat v jiném světle. Začaly mi chodit nějaké scénáře zaměřené hlavně na akci, což je skvělé. Nemůžu si stěžovat, je to velmi lichotivé. Ale samozřejmě existuje limit.“

Dnes již dvaašedesátiletý Brit v posledních letech sype do kin jeden snímek za druhým. Po prvních 96 hodinách svou novou roli potvrdil v záměrně béčkovém A-Teamu a od té doby se objevil v čistě akčních filmech jako Mezi vlky, NON-STOP nebo Mezi náhrobními kameny. A prozatím Neeson nebrzdí, ještě letos se objeví v pokračování Teda od Setha MacFarlanea, s nímž spolupracoval na Všechny cesty vedou do hrobu a zaměstná ho i dotočení Scorseseho nového snímku Silence.

liam-neeson-kill-map-600x424