Kevin Smith potvrdil druhé Flákače

Kevin Smith podle všeho ukončí svou hororovou fázi a pustí se do reinkarnace svých nejslavnějších postav. Natáčení třetích Mužů za pultem se ještě ani nerozběhlo a svérázný tvůrce oznámil produkci dalšího sequelu – Flákačů 2.

MSDMALL EC005

Ve své době hodně nedoceněná a komerčně značně neúspěšná komedie patří k tomu nejlepšímu, co Smith natočil. Příběhem kamarádů T.S. a Brodieho navázal na svůj debut Clerks: Muži za pultem. A opět bodoval na VHS. O čem druzí Flákači budou zatím nevíme, ale scénář už je podle Smithových slov hotový.

„Scénář je napsaný, nyní doděláváme detaily. Máme čas do začátku přístího roku, natáčení by mělo začít v květnu 2016. Přišlo to docela nečekaně. V poslední době jsem si říkal věci jako „No, chceš dělat věci, které jsou dobré pro tvojí kariéru, nebo se chceš bavit?“ Nikdo vlastně netouží po sequelu Flákačů, ale já bych ho rád udělal. Měl jsem skvělý nápad a několik investorů prostě řeklo „Jdi do toho,“ a tak jsme tu.“

Smith reagoval také na reakce fanoušků, kterých po několika posledních filmech lehce ubylo. Přece jen bavit se točením filmů je ideální, pokud se potom baví i publikum.

„Bylo to bláznivé, viděl jsem reakce jako „Hmm, vážně?“ Ale taky bylo dost lidí, kteří psali věci jako „Sakra, to je dobrý!“ Takže i tentokrát jsou lidi, které mohu zklamat… a jsem si jist, že zklamaní budou, ale právě teď je ta krásná fáze, kdy si můžeme říkat „Může to dopadnout skvěle“ Pravděpodobně nedopadne, ale…“

1275202-17

Uvidíme, které z původních postav se vrátí, ale kromě Bena Afflecka se nejedná o extrémně vytěžované herce, navíc se všichni určitě rádi vrátí ke Smithově štábu, takže o obsazení strach být nemusí. Otázkou ale je, jestli se režisér a scénárista vrátí ve své původní formě. Jeho posledních pár projektů bylo průměrných. Filmy Poldové a Red State nijak nenadchly, loňský Mroží muž přinesl aspoň zajímavý námět. Než se Smith pustí do dalších Mužů za pultem, čeká jej ještě letní premiéra komedie Yoga Hosers v hlavních rolích s vlastní dcerou, dcerou Johnnyho Deppa a Deppem samotným.