Jamie Foxx v boxerském ringu jako Mike Tyson

Při nedávném rozhovoru pro radio show The Breakfast Power Jamie Foxx učinil překvapivé prohlášení. To spočívalo v tom, že si populární herec zahraje nevyzpytatelnou boxerskou legendu Mikea Tysona. O režii se postará veleznámý Martin Scorsese, který na sebe naposledy upozornil provokativním Vlkem z Wall street.

Foxx_and_Tyson_thm_2030041f

Jamie Foxx v rozhovoru sdělil, že bylo velmi zajímavé, když přišel do studia Paramount (stojícího za snímkem), kde byli přítomni jak Scorsese, tak i sám Tyson. Za přítomnosti těchto dvou legend svých oborů měl za úkol „hrát“ Tysona.

Biografický snímek o boxerovi, který se proslavil jak svými výkony v ringu, tak i mimo něj (jeho drogové eskapády často plnily hlavní strany bulvárních médií), byl oznámen již minulé léto.

Mike Tyson je bývalý šampion boxu v těžké váze. Jako vůbec nejmladší dokázal získat všechny tři tituly (WBA, WBC a IBF), ovšem známý se stal také díky svým průšvihům. Za znásilnění si odseděl šest let ve vězení, čelil několika žalobám za řízení pod vlivem alkoholu a držení drog. Velice známý je také jeho kanibalský kousek, kdy při jednom zápasu svému soupeři ukousl část ucha. Svůj barvitý život dokázal velice dobře zpeněžit, jeho kniha se stala bestsellerem. Mimo jiné si také zkusil, jaké je to být hercem, zahrál si totiž v trilogii, jejíž první díl nese název Pařba ve Vegas.

Pro Scorseseho to nebude první snímek o boxerovi. Jeho Zuřící býk s Robertem De Nirem v hlavní roli je ve svém žánru kultem. Je tak jisté, že volba režiséra dopadla opravdu dobře. Na scénáři se bude podílet Terence Winter, který se může pyšnit nominací za Vlka z Wall Street.

Obsazení vypadá po všech stránkách velice kvalitně, máme se na co těšit.