Gran Turismo našlo režiséra?

Již v roce 2013 bylo oznámeno, že Sony plánuje převést na stříbrná plátna playstationovou sérii automobilových závodů Gran Turismo. A tato videoherní adaptace začíná nabývat reálné rozměry, protože se již vyrojilo jméno režiséra, který by si vzal snímek na starost.

gran-turismo-logo

Oním režisérem by se mohl stát Joseph Kosinski, kterého si většina vybaví jako tvůrce druhého Trona, tedy Tron: Legacy. Podle The Hollywood Reporter jsou jednání zatím na začátku, uvidíme, jak to dopadne. Kazunori Yamauchi, hlavní designér herní série, naznačil, o čem by mohl snímek být. Budeme sledovat příběh herního „pařana“, který se stane závodníkem. S tím by Kosinski problém zajisté neměl, jeho Tron: Legacy měl podobný děj.

Hra Gran Turismo poprvé spatřila svět v roce 1997, poslední díl série je v pořadí již sedmý.

Současný scénář si vzali na starosti sám režisér Kosinski a Alex Tse, scénárista komiksové libůstky Strážci – Watchmen. Pro Kosinskiho to není jediný projekt, kterému věnuje následující měsíce života. Zrežíruje si The Trials of White Boy Rick, což je příběh o mladém dealerovi drog, který se stane policejním informátorem. Tento příběh našel inspiraci ve skutečných událostech.

Na další informace o filmovém Gran Turismu si budeme muset ještě počkat.