Adam McKay režisérem u Marvelu?

Třetí fáze Marvelu se začíná rýsovat. Studio si pojistilo služby bratrů Russoových a teď hodlá nabídnout novou smlouvu i Adamu McKayovi. Ten se podílel na scénáři k Ant-Manovi, nyní by ale měl usednout na režisérské křeslo. Podaří se Marvelu zlanařit McKaye?

Film-The Big Short

Internetové zdroje tvrdí, že Marvel a Disney lanaří Adama McKaye, aby zrežíroval nějaký film třetí marvelovské fáze. Spekuluje se o projektech Captain Marvel či Inhumans, jež se zatím jeví jako největší aspirant.

Bratři Russoové mají pod taktovkou oba díly Avengers: Infinity War a také Captain America: Civil War. Scottu Derricksonovi svěřilo studio Doctora Strange a James Gunn se vrátí do vesmíru s druhým dílem Strážců Galaxie. Zbývají už jen výše zmíněné filmy Captain Marvel, Inhumans, Black Panther a Thor: Ragnarok. Captain Marvel by měla být svěřena režisérce, dokonce se již mluvilo o Angelině Jolie. K Thorovi by se měl vrátit režisér prvního dílu Kenneth Branagh, Black Panther dostane podle všeho afroamerického režiséra, hlavně kvůli původu hlavní postavy. Proto se Inhumans jeví jako volba číslo jedna pro Adama McKaye.

Marvel se snažil získat McKayův podpis už jednou, a to poté, co Edgar Wright skončil jako režisér u Ant-Mana. McKay nakonec kompletně přepsal scénář a režie se ujal Peyton Reed. Zdá se, že Marvel je s prací McKaye spokojen a proto ho chce uvrtat i do budoucích projektů.

Inhumans mají premiéru až 12. července 2019. Do té doby ale o nich hodně uslyšíme, například v seriálu Agents of S.H.I.E.L.D., který na stanici ABC má právě svoji druhou řadu a Inhumans už se tam několikrát vyskytli.