Warcraft: Čekají nás dva samostatné trailery?

Duncan Jones odpovídal na twitteru na zvídavé otázky fanoušků a došlo i na několik zajímavých informací. Stále věříme, že je filmový Warcraft v dobrých rukou.

Jestli existuje v současnosti nějaký filmař, kterému opravdu nezávidím jeho pozici, tak je to jistojistě Duncan Jones. Jakožto režisér filmové adaptace legendárního Warcraftu musí zvládnout nesmírně náročnou látku tak, aby uspokojil nejen miliony nadržených fanoušků předlohy, ale i obyčejného diváka či investory této drahé a stále trochu i riskantní záležitosti.

Režisér Warcraftu Duncan Jones má s projektem plné ruce práce
Režisér Warcraftu Duncan Jones má s projektem plné ruce práce

Film je v současné době v post-produkci, ale i tak si Jones našel pár chvil na to, aby na twitteru odpověděl fanouškům na jejich dotazy. Z těch nejzajímavějších odpovědí jsme se například dozvěděli, že je dost dobře možné, že nás v budoucnu čekají dva oddělené trailery. Jeden by se logicky zaměřil na Hordu, druhý na Alianci. Jones tento nápad nadhodil studiu a uvidíme, jestli se to uchytí. Zní to vskutku perfektně.

Dále pak došlo na vizuální stránku filmu. Jeden z fanoušků se zeptal jak moc to vypadá s využitím CGI efektů v kombinaci s opravdovými triky. Jones zareagoval trochu výmluvně: „Řekl bych, že zapadáme někam mezi Planetu opic, Společenstvo Prstenu a Avatar.“ Sám za sebe si myslím, že by Jones nedopustil nějaké přehnané digitální orgie, jen aby ukojil své ego (zdravím Petera Jacksona). Určitě ale bude zajímavé sledovat, jakým způsobem se s touto výzvou popasoval, protože jedna věc je zvládnout samotné natáčení, ale když nebudou efekty působit věrohodně, diváci bývají nekompromisní a neodpouštějí.

Už víte na jakou stranu se přidáte? Horda i Aliance přibírají nové členy
Už víte na jakou stranu se přidáte? Horda i Aliance přibírají nové členy

Otázky a odpovědi naleznete na twitteru Duncana Jonese. Filmový Warcraft má premiéru 11. března 2016 s Dominicem Cooperem, Robertem Kazinskym, Benem Fosterem a Danielem Wu v hlavních rolích.