Trailer #1: Kobry a užovky (2015) – Psycho drama dvou Hádků

Nejnovější počin režiséra Okresního přeboru Jana Prušinovského, který se mj. věnuje i scénaristické profesi (např. Rafťáci, František je děvkař). No snad se máme na co těšit, protože po dlouhé hitparádě českých komedií (Babovřesky) , popř. nějaké té romantiky (Pohádkář), je tu konečně pořádné drama ve stylu film noir a bude asi trochu drsnější, vzhledem k přístupnosti od 15 let.

httpv://www.youtube.com/watch?v=zof8CixiKb8

Premiéra: 10.2.2015
Drama – Česko, 2015, 111 min
Režie: Jan Prušinovský
Hrají: Matěj Hádek, Kryštof Hádek, Jan Hájek, Jana Šulcová, Lucie Polišenská, Lucie Žáčková, David Máj

Příběh pojednává o dvou bratrech, z nichž jeden (Matěj Hádek) je na pokraji krize středního věku a neví, co by provedl se životem, zatímco druhý (Kryštof Hádek) je feťák, který není schopen se postavit na vlastní nohy, ve svém věku stále bydlí doma s matkou – alkoholičkou (Jana Šulcová) a živí se drobnými krádežemi. V tomto stavu ho nachází bratr, který si myslí, že mu uštědří pořádnou životní lekci. Situace se ale nějakým způsobem zvrtne… jak? Prý se dočkáme i smrti.

Zajímavosti:
Film byl natočen za pouhých 29 dní.
Scénář napsal debutující Jaroslav Žváček (vítěz ceny Magnesia Litera 2013) a dostal na něj dotaci 90.000,- od filmové nadace.
Natáčelo se v Kralupech nad Vltavou v bývalé budově ZK ROH v klubu Kraloup, který byl pro filmové účely přejmenován na Blue Star Club.