Top 5 rolí Willa Smithe

Will Smith je talentovaný herec. Výrazně zabodoval v hudební sféře, ale především dokázal vystoupat na vrchol i ve světě filmu, kde ukázal, že má cit pro výběr zajímavých a zapamatovatelných rolí napříč žánry. V tomto článků se budu snažit vybrat pětici jeho nejlepších hereckých zářezů. Svoji Top 5 můžete zveřejnit v komentářích pod článkem.

The-Fresh-Prince-of-Bel-Air-Theme-Song-7

5. Fresh Prince

Nebudeme si nic nalhávat. Tenhle sitcom není žádná třída a cílovou skupinou bylo afroamerické publikum, ale díky Smithovi se tenhle seriál stal menším kultem a když už ne samotný seriál, tak úvodní znělka si tento status určitě zaslouží a nepochybně jí rozpozná snad každý na první dobrou. Nejenom, že Fresh Prince víceméně stál na vynikajícím Smithovi, ale hlavně ho proslavil a tomuto začínajícímu herci otevřel dveře do filmu.

bad

4. Mizerové 

První výrazná role ve filmu Michaela Baye. Výborná akční jízda plná kultovních hlášek a Will Smith jako policista Mike Lowrey. Nijak formálně převratná prvotina, která stála převážně na interakci hlavní dvojice policistů, akci a hrátkách se stylem. Každopádně Will Smith se díky této šanci dostal k dalším rolím hláškujích akčních hrdinů.

black

3. Muži v černém 

Originální akční sci-fi, ve kterém skvěle zafungovala chemie Willa Smithe a Tommy Lee Jonese v rolích agentů super tajné vládní agentury, která chrání Zemi před nebezpečnými vetřelci z vesmíru. Další kultovní záležitost, která se dočkala dalších dvou pokračování a v obou opět exceloval Will Smith.

ali

2. Ali

Michael Mann a jeho životopisný snímek o jenom z nejslavnějších boxerů 20. století. Will Smith si zde poprvé zahrál naprosto odlišnou roli, než kterou ztvárnil v předchozích snímcích. Od akčních hrdinů trousící hlášky se přesunul k vážné roli, ztvárnění postavy, která nebyla součástí fikčního světa, ale toho reálného, navíc velice slavná sportovní ikona, za kterou po zásluze Will Smith získal nominaci na Oscara.

I Am Legend movie image Will Smith

1. Já, legenda

One man show v podání Willa Smithe, který zde ztvárnil vědce Roberta Nevilla, jež jako jediný přežil šíření nebezpečného viru, snažící se najít protilátku a při tom se nezbláznit z toho, že je posledním žijícím člověkem na planetě.

Will Smith je bez pochyb skvělý herec, který se vypracoval až na vrchol a jeho filmografie je velice pestrá. Po malé odmlce se vrátí v hlavní roli filmu Focus, ve kterém si zahraje vychytralého podvodníka, který se zamiluje do amatérské podfukářky. Snímek plný lží a podvodů bude uveden do českých kin od 26. února.