Star Trek 3: Bryan Cranston záporákem?

Podle plánu by natáčení dalšího dílu Abramsem restartované sci-fi ságy mělo začít v dubnu tohoto roku, avšak několik klíčových postav ještě nebylo obsazeno. Vedle hlavní záporné postavy prosákly informace o třech ženských rolích, z nichž jedna představuje bývalou manželku Dr. Henryho McCoye.

3353036-0803453902-32539

Jak se zdá, Star Trek 3 se již plně zotavil z těžkých úderů, které obdržel po peripetiích s obsazením režiséra (vítězem se stal Justin Lin) a scénáristy (Simon Pegg a Doug Jung). Natáčení by mělo začít podle plánu v tomto dubnu, ale studia podílející se na vytvoření tohoto snímku, Bad Robot a Paramount Pictures, zatím tuto informaci nepotvrdila.

Sice zatím jistě nevíme, kdy natáčení začne, ale toto zklamání lze snadno vyvážit úžasnou novinkou. Podle Film Divideru by se totiž hlavní zápornou postavou měl stát Bryan „Heisenberg“ Cranston. To je pro fandy Breaking Bad/Perníkového táty zajisté vynikající zpráva. Kdo tento seriál viděl (kdo ne, rychle to napravte!), určitě ví, jakého hereckého koncertu je Bryan schopný. A koho by si měl Bryan zahrát? To se zatím neví. Dokonce nikdo nezjistil, zda Simon Pegg a Doug Jung vytváří zcela novou postavu, nebo zda se inspirovali předchozími filmy či seriály a oživí nějakou fandům známou bytost, jak tomu bylo v případě Khana.

Bryanovo případné obsazení není jediná novinka. Tou další je popis tří nových ženských postav. První z nich je kapitánka jiné lodě Federace, tou druhou je prezidentka Spojené Federace planet a třetí žena rozhodně nepotěší Henryho McCoye, půjde totiž o jeho bývalou manželku. A co o těchto zástupkyních něžného pohlaví bylo napsáno? Kapitánka druhé lodě by měla podle popisu být někým na způsob Jennifer Lawrence, mezi ní a kapitánem Kirkem by to mělo jiskřit. McCoyova manželka bude vypadat asi úplně jinak než postava ztvárněná Pamelou Branch či Jocelyn Treadaway, jelikož nová série jede podle vlastní časové osy, která je nezávazná na té z minulých dílů. Ovšem stejně jako v případě Cranstona, nebyla žádná informace potvrzená, a tak nakonec uvidíme možná úplně jiné postavy.

Star Trek 3 dorazí do kin v roce 2016. Jak už bylo zmíněno, o režii se postará Justin Lin.