Nová minisérie pro odrostlé fanoušky Harryho Pottera?

Autorka Harryho Pottera zdaleka nekončí se psaním a můžeme se tak těšit na televizní minisérii.

vacancy

Televizní stanice BBC One zveřejnila první ukázku z minisérie „Prázdné místo“, podle stejnojmenné knižní předlohy, kterou napsala J. K. Rowlingová. Kniha se stala velkým očekáváním pro fanoušky ságy Harryho Pottera.

Tento první román pro dospělé čtenáře důstojně strhl u Rowlingové potterovskou nálepku. Jedná se o tragikomedické drama ze současného anglického maloměsta Pagford. Filmová verze románu se bude skládat ze tří jednohodinových dílů. Děj se odehrává v Pagfordu, které je zdánlivě idylickým anglickým maloměstem s dlážděným náměstím. Zde se odehrávají pravidelné trhy a poblíž se nachází i starobylé opatství. Nic není tak idylické, jak se na první pohled zdá. Ve městě probíhá válka mezi bohatými a chudými, mezi pubertálními dětmi a jejich rodiči, mezi ženami a jejich manžely a mezi učiteli a žáky.

Prázdné místo je vyrobeno společností Bronte Film a Television. (Tuhle nezávislou produkční společnost provozuje J.K.Rowlingová a Neil Blair, který je výkonným produkčním s Paulem Trijbitsem a Rickem Senatem). Minisérii napsala Sarah Phelps, o produkci se postaral Ruth Kenley-Letts a celou minisérii zrežíroval Jonny Campbell.

httpv://youtu.be/O_Myt40YHiU

Premiéra vysílání prvního hodinového dílu snímku je stanovena na 14. února 2015 ve Velké Británii.