Lionsgate uvažuje o rozšíření série Hunger Games

V listopadu 2015 má být uveden poslední díl z trilogie Hunger Games podle knižní předlohy Suzanne Collinsové. Je tomu ale opravdu tak?

hungergames

Film Hunger Games: Síla vzdoru 2. část vykresluje pokračující válku mezi 13. krajem a Kapitolem. Hlavní hrdinka Katniss (Jennifer Lawrence) se se svými nejbližšími přáteli vydává do jeho samotného centra, aby se za vše pomstila prezidentu Snow (Donald Sutherland). Ona se však potýká se zradou z vlastních řad.

Nad společností Lionsgate se v poslední době vznáší otázka jak ze strany investorů, tak samotných fanoušků této série, zda je v jednání další pokračování Hunger Games. Na tento popud se výkonný ředitel Jon Feltheimer nechal slyšet, že společnost v současné době aktivně uvažuje o možnostech rozšíření Hunger Games buď příběhem předcházejícím již natočeným filmům či jejich pokračováním.

Vedení společnosti Lionsgate se také vyjádřilo, že se se možná bude podobat záměru Warner Bros. Oproti tomu Pictures rozšiřuje fantasy sérii Harryho Pottera podle knih J. K. Rowlingové uvedením filmů Fantastic Beasts and Where to Find Them. Snahu o rozšiřování stávajících projektů potvrzují i úvahy společnosti o pokračování k filmu John Wick.