Kdo by si mohl zahrát Spider-Mana a kdy uvidíme plánováné spin-offy

Jen co jsem se v úterý dozvěděli, že filmový Spider-Man se konečně vrací pod křídla Marvelu, začali se kolem budoucnosti pavoučího muže rojit hejna zvídavých otázek. Ta nejpalčivější z nich se ptala na to, jak je to se spin-offy, které měli u Sony v plánu před uzavřením mezi studiové dohody. To i mnohé další nové informace se postupně vynořují z vod filmového průmyslu a my je o vás nemůžeme ochudit.

Sinister Six zřejmě uvidíme na sklonku roku 2016
Sinister Six zřejmě uvidíme na sklonku roku 2016

Po zpackaném pokračování The Amazing Spider-Mana u Sony nevěděli kudy kam a tak začali na stůl padat roztodivné návrhy jakým směrem by měla celá Spider-manovská franšíza směrovat. Začaly se spřádat plány na několik různých filmů. Vlastního snímku se měla dočkat šestice spider-manovských padouchů Sinister Six, hrdinova nemesis Venom, ale i zatím nespecifikované ženské postavy ze Spideyho univerza. Kvůli nedostatku zatím nevyužitého zdrojového materiálu se dokonce objevil návrh na film o tetičce May.

Vyhlídka na film o starostlivé opatrovnici Petera Parkera byla naštěstí označena za pitomost samotnou šéfkou Sony Studios. Ostatní projekty jsou ovšem stále naživu. Sinister Six a Venom měly původně i stanovená data premiér. Sbírku padouchů jsme měli původně v kinech očekávat už tenhle rok, Venom měl dorazit v roce 2017. Původní data premiér se odvíjela od plánu, jež počítal s jedním filmem ze Spider-manova univerza každý rok. V přestávkách mezi spin-offy měly vycházet regulérní pokračování série The Amazing Spider-Man.

Je vidět, že se s podobným plánem stále počítá. Nejmenovaný zdroj totiž v americkém Wall Street Journal informoval, že datum premiéry týmovky Sinister Six bylo pouze posunuto, a to na listopad 2016. Za volantem projektu je stále režisér Drew Goddard, kterého u Sonyho chtěli povolat i jako režiséra nového Spider-Mana, Goddard však nabídku odmítl. Pokud chce studio zachovat svůj původní každoroční rozvrh premiéry, měli bychom se Venoma dočkat v roce 2018 a pak dalšího spin-offu v roce 2020.

Co se týče herce, který by měl nového Spider-Mana ztvárnit, stačilo se za tu krátkou chvíli od oznámení objevit pár jmen. Těmi nejoficiálnějšími a zřejmě vážně zvažovanými studiem jsou Dylan O’Brien (Labyrint: Útěk) a Logan Lerman (Percy Jackson, Železná srdce). Marvel totiž chce do role dosadit o hodně mladšího herce než byl Andrew Garfield. I to signalizuje, že s pavoučím hrdinou mají u Marvelu velké plány a chtějí někoho, kdo v roli středoškolského hrdiny vydrží dlouhou dobu.

Kandidáti na roli Spider-Mana: Dylan O¨Brien (vlevo) a Logan Lerman (vpravo)
Kandidáti na roli Spider-Mana: Dylan O¨Brien (vlevo) a Logan Lerman (vpravo)

Koho byste do role nejznámějšího marvelovského hrdiny dosadili vy? Dejte nám vědět v komentářích.