Joss Whedon chtěl natočit ženskou verzi Batmana

Ještě předtím, než se vrhl Joss Whedon na režii nového dílu Avengers, s podtitutelm Age of Ultron, měl zálusk na ženskou komiksovou hrdinku pro DC a Warner Bros.

batwoman

Joss Whedon je pro to, aby se ve filmech s komiksovým námětem objevovalo více superhrdinek, o čemž také hovoří Whedonova minulost před prvními Avengers. V té době se totiž slavný režisér hlásil k sólovce Wonder Woman pro konkurenční DC. Jak už sami víte, nic z toho nakonec nebylo.

Přemýšlel jsem, když nepůjdu do Avengers 2, co budu dělat? Samozřejmě, první věc, která mě napadla, by byla „přelomová“ ženská verze Batmana. Ne přímo Batman. Ale, víte, něco zajímavého. Jednu postavu. Prostě film o jedné postavě – ne týmu, ne o deseti, ale jedné. Já bych klidně udělal pěkný akční film, který by kombinoval všechny mé oblibené věci. Něco, co by bylo jako milované dítě Sama Fullera a Edwarda Goreyho. Víte, mohl bych to udělat, ale můj instinkt mi radí vyprávět příběhy.

V nedávném rozhovoru vyšlo najevo, že Joss Whedon není příliš optimistický ohledně režírování dvoudílného pokračování Avengers: Infinity War, což může hrát do karet režisérskému duu Russových. To stojí za druhým Captainem Americou, natočí trojku a možná si sáhne i na režii právě velké týmovky. Skrývá se tu také možnost, že Joss Whedon zůstane u Marvelu a ujme se postavy Captain Marvel.